Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2017 15:33 - Ученията в Източна Европа са бутафория-„Учението на Варшавския договор „Щит 82 проведено в България беше поне 10 пъти по-голямо“.
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 693 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 16.07.2017 15:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ако Русия удари, ще превземе Европа за 2 седмици… САЩ няма да си мръднат пръста…

Ученията в Източна Европа са бутафория, измама за нашите колонии, сподели пред „Ню Йорк Таймс“ пенсионираният петзвезден генерал Майкъл Брадли. Всичко се прави, не за да бъдат защитени те, а за да бъдат защитени американските интереси в тези страни, обслужвани от лоялен на САЩ елит. Сега този елит се страхува от Русия, и затова правим този цирк – за да спечелим време.

25 хиляди войници и няколкостотин танкът е пълна смешка, която забавлява Русия. Това каза генералът. „Учението на Варшавския договор „Щит 82″ (проведено в България – бел.авт) беше поне 10 пъти по-голямо“. Ето това е учение, но то струва пари, а на САЩ не им се дават пари. А и за местните елити дори този смях дето се случва, е достатъчен.

Реално, ако Русия поиска, може да превземе Европа веднага, твърди генералът. И посочва, че Путин разполага с 23 хиляди танка, докато всички в Европа, взети заедно, имат под 3000. Русия има 20 хиляди артилерийски единици, докато всички в Европа заедно, имат 2-3 хиляди.

Русия има и огромна жива сила. Всяка година половин милион руснаци минават през военна служба. Насреща им Европа отглежда разглезени келеши, дето никога не са помирисвали барут. Малките професионални армии в ЕС нямат никакъв шанс при подобно превъзходство.

Единствено при авиацията има приблизително равновесие – с по около 2000 изтребителя, твърди генералът. Но руските имат много повече муниции и резервни части. Европейските стоят като музейни експонати, защото летенето им е скъпо. Генералът припомни и абсурда в операцията в Либия, когато на френските самолети им свършиха мунициите. Тогава Барак Обама се видя принуден да включи американски машини, за да спаси Европа от резил.

Всички надежди на Европа се опират на очакването, че САЩ ще ги защити. Но това няма да се случи. Който и да е американски президент, просто ще се договори с Путин, точно както Рузвелт се договори със Сталин. Руска интервенция над Европа дори ще е полезна на САЩ, защото ще я разруши като икономическа сила и конкурент. Точно това се случи с руското настъпление в края на Втората световна война, твърди Брадли. Според него САЩ са можели да открият втори фронт още в края на 1942, или началото на 1943 г. Но са се направили на „заспали“, именно за да настъпи Сталин в самата Европа и да я съкруши, окупирайки дори части от Германия. Така за половин век европейците станаха зависими от САЩ. Ако сега някой руски вожд направи същото, американците не само няма да воюват с него, но и ще му помогнат тайно.

Удар на Русия срещу Европа ще завърши за 2-3 седмици, твърди петзвездният генерал. Руснаците ще стигнат Атлантика, точно както преследващите Наполеон влязоха триумфално в Париж, начело със своя цар Александър. В най-добрия случай, френското ядрено оръжие може да им нанесе значителни щети, но не и да ги спре. Франция няма необходимата сила, за да спре пълномащабно руско настъпление, дори с ядрено оръжие. Съвсем отделно, не е ясно дали ще се осмели да го ползва, особено като се види, че САЩ ще се отдръпнат. Тогава е по-вероятно французите да капитулират, а атомните им кораби да избягат през Атлантика. Нещо подобно се случи, когато Хитлер ги нападна, а къде каквото можа, избяга, без да воюва, към колониите.

За САЩ няма по-добро от това Путин да нападне Европа. Но засега Путин не възнамерява да го прави. За него е по-изгодно не да окупира, а да им изсмуква парите чрез доставка на ресурси, и чрез германски инвестиция в Далечния Изток.

Но ако в Русия някога дойде нов деспот и реши да възстановява империята в нейната цялост, тогава Европа ще види колко илюзорен съюзник са САЩ, заключава генералът…

Добри Божилов, ГН

 





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1746808
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031