Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2007 17:17 - Арт значение
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 681 Коментари: 0 Гласове:
0



 
image От понеделник, 2 юли, в продължение на една седмица галерия «Академия» на ул. «Шипка» 1 ще бъде домакин на специалната изложба ARTCASA, организирана от списание BRAVACASA. По повод своя втори рожден ден, интериорното издание ще представи уникална селекция от 37 творби на едни от най-изявените съвременни български художници. Всеки от тях ще бъде представен с една своя творба, репрезентативна за българското изящно и приложно изкуство от последните две десетилетия.

ARTCASA ще бъде уникална и представителна изложба. Уникална, защото нейните 37 експоната никога няма да бъдат събрани по същия начин. Някои от творбите са участвали в международни изложби, други ще бъдат показани за първи път. Представителна, защото експонатите са на едни от най-изявените български творци за изминалите десетилетия, участвали в множество престижни международни форуми.

Произведенията на десет от тях са в колекцията на белгийския меценат Уго Вутен. Много от авторите участват в изложба на съвременно българско изкуство, която в момента пътува из Западна Европа. Освен утвърдени имена, в ARTCASA участват и млади автори, с които през последните две години BRAVACASA е запознала своите читатели.

„ARTCASA е отворена тема, която няма да приключим в рамките на тази изложба. Изложбата е част от големия сюжет за културата на обитаване - едно от основните послания в нашето издание - споделя Теодора Николова, главен редактор на списание BRAVACASA -

"Нейната представителност акцентира върху престижа и важността на идеята за взаимодействието между изкуство, дизайн и интериор, а многозвучието й – върху разнообразието от форми на това взаимодействие. Своеобразието на изложбата е в това, че всички художници, участващи в нея, са били представени през изминалите две години в специалната рубрика на BRAVACASA за изобразително изкуство. Това е изложба, “слязла” от страниците на списанието. В този смисъл тя носи нашето усещане и разбиране за ценността и вдъхновяващата идея за изкуството, което придава индивидуалност и емоция на дома”.  

Авторите са Андрей Даниел, Антон Дончев, Божидар Бончев, Валентин Старчев, Божидар Бояджиев, Вержиния Маркарова, Вихрони Попнеделев, Владимир Пенев, Греди Асса, Драган Милев - Дари, Десислава Минчева, Димитър Чолаков, Долорес Дилова, Емил Попов, Емилия Голева, Ивайло Мирчев, Иван Милев, Иво Хаджимишев, Калина Тасева, Камен Цветков, Любен Зидаров, Милена и Кольо Мишеви, Милко Божков, Свилен Блажев, Павел Койчев, Петринел Гочев, Рада Дичева, Светлин Русев, Симеон Стоилов, Снежана Нейкова и Иван Георгиев, Снежана Симеонова, Станислав Памукчиев, Хари Арабян, Чавдар Гюзелев, Чавдар Петров, Шафик Субаи, Яна Юнакова.
Куратор на изложбата ARTCASA е професор Десислава Минчева, преподавател в Националната художествена академия.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2219349
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205