Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2007 13:27 - Бижута в сегашно и минало време
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 514 Коментари: 0 Гласове:
0




image

До 30 юли в галерия Сариев ще може да бъде видяна изложбата на Ангелина Стойкова, Ваня Димитрова, Димитър Делчев, Евгения Цанкова, Николай Сърдъмов и Цветелина Алексиева „Action“.

Пръстенът на Арабела, камъните за отделните зодии, отблъскващият негативни енергии диамант или семейните пръстени, съхранили родовия спомен.

Опровергаващи тези клишета, участниците в изложбата показват, че в нестандартните материали и концепта на бижуто се крие доброто настроение и сегашното действие.

Искрени и разказвателни те измислят или разкриват личността на този, който ги носи – с докторските слушалки, превърнати в колие, думите, усукани като гривни, цветната изолация, нанизана на пръста или електронните чипове, закачени като брошки.

Така те стават поводи за разкрити и нови идентичности, за разговори и окуражават нови летни действия.

В този смисъл името на изложбата описва тяхната действена енергия, вкопчващо въздействие, но и начина им на поставяне въру тялото – за някои от тях са възможни всевъзможни варианти на носене.

Освен това на 7 юли в галерията ще се проведе второто издание на съвместния уъркшоп с Цветелина Алексиева и Николай Сърдъмов"Скъп спомен", в който ще могат да научат повече за правенето на бижута от стари спомени и да превърнат своя спомен в активно настоящо украшение.

Както и при първия, условието е участниците да носят своя спомен / спомени, които искат да превърнат в бижу. След приключване на уъркшопа участниците си тръгват с направеното от тях бижу и получават документация от уъркшопа.



Тагове:   минало,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2211401
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205