Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2007 13:23 - Съдебно възмездена
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 453 Коментари: 0 Гласове:
0




image

Джилиан Хофман, авторката на „Възмездие“, работи като помощник-прокурор в Маями, Флорида, до 2001 г., когато се отдава изцяло на писане. Тя черпи сюжетите си от своя личен професионален опит, както и от опита на колегите си, и това именно отличава творчеството й от безкрайния поток романи за серийни убийци-изнасилвачи и сложни съдебни дуели между прокурори и адвокати.

В новата й книга младата студентка по право Клои Ларсън я очаква бляскаво бъдеще, но перспективите са помрачени завинаги, когато психопат с маска на клоун прониква в апартамента й и я изнасилва и измъчва почти до смърт. Тя оцелява физически, но по-страшни са психическите травми.

Клои решава да скъса с миналото си и заживява под нова самоличност. Дванайсет години по-късно тя е помощник главен прокурор в Маями. Променила е името и външността си до неузнаваемост, но не е забравила.

При случайна пътна проверка е заловен мъж, заподозрян в редица убийства на млади жени. Той превозва в багажника трупа на поредната си жертва. Делото му е поверено на Клои, но когато заподозреният се изправя за пръв път пред нея в съда, тя изведнъж разпознава в него своя насилник. Какво става, когато жертвата се превръща в съдник?

Джилиан Хофман казва: „В американските градове правдата и липсата и се редуват всекидневно в трескав ритъм. Системата куца и с двата крака. Прекалено са много жертвите и пострадалите, твърде недостатъчни са прокурорите и съдиите... Като прокурор научих една истина, която не са ни преподавали в университета: виновният много често се измъква.

Но какво би станало, ако жертвата се окаже на мястото на прокурора? Този въпрос често е занимавал съзнанието ми през десетте години, докато практикувах право, и с налучкването на отговорите започна да се оформя скелетът на моята творба.“

От 2004 г., когато е издаден, до днес романът „Възмездие“ е претърпял преводи на близо 20 езика и се превърна в международен бестселър. Правата за филмиране са откупени от Уорнър Брадърс“.

Издава Колибри



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2219365
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205