Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2007 13:41 - Музикален празник
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 472 Коментари: 0 Гласове:
0




image

Истински музикален подарък ще зарадва жителите на София в сряда, 11 юли. В концерт под открито небе, пред Народен театър "Иван Вазов", ще имаме удоволствието да видим двама изключителни музиканти. Максим Ешкенази – блестящ, световно утвърден диригент и Веско Ешкенази - концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър - ще зарадват българската публика с първия си съвместен концерт.

На открита сцена в сърцето на столицата, с оркестър Лятна филхармония и под диригентската палка на маестро Ешкенази, ще прозвучат популярни златни произведения от композитори като Брамс, Вивалди, Сен-Санс. Специален акцент в програмата са откъсите от филмовата музика на Джон Уилямс. Атмосфера на истинско музикално приключение ще създадат темите от любими филми като "Междузвездни войни", "Извънземното", "Хари Потър", "Индиана Джонс".

С виртуозните изпълнения на Веско Ешкенази, концертът ще отбележи и една специална дата за всички влюбени в джаза и неговото минало – на 11 юли се навършват точно 70 години от смъртта на незабравимия Джордж Гершуин.

Кулминацията на вечерта ще бъде произведението на Чайковски “Увертюра 1812 г.”, създадено от великия композитор с финал, придружен от камбани, топовни залпове и заря.

Зад музикалния празник стои желанието на анонимни меценати от финансовия свят на София, да подарят на жителите на столицата едно стойностно музикално събитие. Концертът ще започне в 20.30 ч., а входът ще бъде свободен.



Тагове:   Музикален,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2217914
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205