Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2007 15:37 - Таекуон-до и детективски романи - важна е силата
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 487 Коментари: 0 Гласове:
0




image

Владимир Количев е роден през 1968 г. Автор е на поредицата кримки „Брат: Стреляй пръв“, „Брат: Отмъсти за любовта“.

Започва да пише през 1994 г. по време на службата си в армията. След като приключва с военната си служба, напълно се посвещава на литературната дейност. Придържа се към принципа ”нито ден без ред”, обикновено работи по 5-6 часа на ден.

Към кой жанр отнасяте своите произведения? Защо?

Да си призная и аз се затруднявам да причисля произведенията си към някакъв жанр. Но едно знам със сигурност – това не е детективски роман в чист вид. Избягвам сложни сюжетни завръзки. Престъпленията не са за мен отправната точка, от която се завърта сюжетът.

Чрез тях се проследяват характерите и съдбите на моите герои. Тежките жизнени ситуации – това са изпитания, през които те трябва да преминат. Не е толкова важно кой какво е извършил, кой кого е убил. Много по-важно е как ще постъпи героят в една или друга ситуация, ще продължи ли по пътя към целта си или ще се разбие в скалата на живота. Смятам, че моите романи се отнасят към жанра на криминалния роман.

Моите книги разказват за хора, чиито съдби се развиват на фона на жестока криминална действителност. Моите романи са за съдбата на хората, за любовта и ненавистта, за доброто и злото.

Какъв е Никита Брат?

Преди всичко - герой на нашето време. Аз не идеализирам своите герои. Показвам ги и в добра, и в лоша светлина. Внушавам на читателя мисълта, че така не трябва да се живее. И в същото време се опитвам да ги накарам да преживяват за съдбите на тези герои. В резултат на това читателят им желае по-скоро добро, отколкото нещо лошо. Може би това не е съвсем правилно. Злото трябва да се наказва. Така е било и така ще бъде.

В крайна сметка може ли да бъде окачествен Никита като положителен герой?

Не е лесно да се даде еднозначен отговор. Никита Брат е като луната. Към читателя той е обърнат откъм светлата си страна. Но той има и тъмна страна. Човек, който с лекота убива хора, трябва да предизвиква най-малкото някаква неприязън. Но за читателя той не е убиец, той е благороден отмъстител, обявил война на злото и несправедливостта. Той убива, за да защити слабия от силния. Много хора днес се нуждаят от такава закрила.

С какво се занимавате в свободното си време? Как сваляте напрежението от тежкия писателски труд?

Аз не се напрягам. Владея тайкуондо. Всеки ден отделям време за физическа подготовка. Това е много важно. Живеем в сложен и жесток свят, в който трябва да умееш да защитиш себе си и близките си. Тук със своите персонажи съм солидарен.

Обичам да пиша, да се вживявам в образите, да изпитвам това, което моите герои чувстват, да преживявам, да обичам и ненавиждам, да се страхувам и да преодолявам страха. Имам и още един грях – обичам да играя компютърни игри.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2218783
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205