Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2007 15:58 - Иракски фантасмагории
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 698 Коментари: 0 Гласове:
0




image

В Америка напоследък умират да злепоставят или поне застрашат авторитета на президентската институция. Не бих казала, че това е изненадващо или кой знае колко трудно (имайки предвид поведението на Буш). Честно казано обаче, в един момент започвам да се чудя дали фантасмагориите не идват в повече.

В новата книга на Брайън Хейг  - „Посредникът“ -  Шон Дръмънд, бивш командос от специалните части и настоящ военен адвокат, е изправен пред поредния заплетен случай.

Този път той е натоварен да разследва самоубийството на Клифърд Даниълс - един от най-влиятелните служители в Министерството на отбраната, ревностен поддръжник на войната в Ирак.

В хода на разследването Шон и неговата екзотична партньорка Биан достигат до взривоопасни разкрития относно причините за тази война. Те могат да се окажат пагубни за авторитета на президентската институция, ако бъдат публично разгласени.

Но Шон съчувства на умиращите в различни части на света американски бойци (демек, оказва се чувствителен човечецът, представи си).

Ето как той се оказва посредникът, който трябва да балансира между лоялността към вашингтонския елит и състраданието към войниците в Ирак.

Ако се чудиш как точно, прочети книгата. Възможно е и да ти хареса, особено ако новините за войната по световните телевизии вече ти изглеждат еднакви. Изобщо - всичко е въпрос на вкус - дали ще ти хрупка като пясък между зъбите по време на почивката, или ще ти влезе като студена мента - зависи единствено от твоите рецептори за качествена литература...

Издава: Обсидиан




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2218427
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205