Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2007 15:57 - Всички мои роднини
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 867 Коментари: 1 Гласове:
0




image

“Чуй ме, Паула. Ще ти разкажа една история, та като се събудиш, да не се чувстваш изгубена.”

Така голямата чилийка Исабел Алиенде („Къщата на духовете“, „Дъщеря на съдбата“, „Портрет в сепия“, „Афродита“ ) започва своя блестящ, сърцераздителен дневник, който пише, докато 28-годишната й дъщеря Паула лежи в болницата в кома.

Книгата е издадена за първи път през 1994-та година и оттогава има множество преиздавания и преводи.

В нея като лек срещу болката Алиенде възкресява съдбата на своите предци – многобройна група оригинални, скандални и незабравими роднини – на фона на военния преврат в Чили през 1973 г. и последвалата диктатура. Тук са нейният втори баща, чаровен лъжец, винаги готов да спори, баба й Меме, благословена с различен поглед върху нещата, безобразните вуйчовци, тормозещи Исабел и братята й...

Ирония и несравними полети на фантазията се смесват с вледеняващата действителност на смъртоносната болест на Паула, докато авторката рисува пейзажите от детството си в Чили, Ливан, борбата си да намери любовта и после да се отърси от нея, метаморфозата си като писател под влиянието на великия Пабло Неруда.

“Паула” е въздействаща творба, която се чете със затаен дъх. В нея Алиенде търси измеренията на духовното, като създава свой неповторим свят – добре познатата на читателите от “Къщата на духовете” и “Ева Луна” “магическа реалност”.

Издава: Колибри



Тагове:   мои,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - !!!!!
25.07.2007 14:34
prekrasna pisatelka
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2219179
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205