Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2007 17:03 - Тежко е да си леко бременна
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 815 Коментари: 4 Гласове:
0




image

Ако сте фенове на секса за една нощ, със сигурност този филм едва ли ще ви се види забавен. Най-малкото защото в България ако случайно забременееш след див и необуздан секс с дебеланко, когото си срещнал в дискотеката, надали ще му се обадиш, за да го попиташ дали иска да става татко.

И обратното – ако водиш живота на мечтите си (разбирай - целодневни напивания с приятели, яко трева, кочина и никаква работа), едва ли ще се втурнеш да угаждаш на млада, амбициозна и сексапилна кариеристка в начинанието й да роди твоето бебе, направено защото те мързеше да си сложиш презерватив.

Америка обаче е страната на неограничените възможности, което прави сюжета на новия филм "Позабременяла" напълно приемлив. Филмът е за мъжете, жените, децата и гърдите, както и други неща, които растат без да ги поливаш. Изводът е - ползайте презервативи!

"Позабременяла" е създаден от голяма част от звездния екип на доста награждавания и забавен "40-годишен девственик". Принципът на подбора явно е да е с приятели или роднини, един вид успешна формула на шуробаджанащина, която, след като е добре наторена и оплодена с усилия и креативност, позабременява и ражда приятен продукт.

Режисьор е Джъд Апатоу, в главната роля е Сет Роуджен, с когото снимаха "40-годишен девственик", познат още с "Щрак" с Адам Сандлър (който е бил съквартирант на режисьора), както и от наскоро излезлия "Аз, ти и Дюпри", където отново се изявява като част от шайка нехранимайковци, които се разцепват както само мъжете знаят.

Във филма играе и жената на режисьора - в ролята на съпруга-звяр - Лесли Ман, двете му истински дъщери, красивата Катрин Хейгъл и Пол Ръд – който играеше съпруг на Фийби в "Приятели", а сега е в чудесно, сладко-кисело-непукистко-де-нировско превъплъщение.

Освен началната абсурдна ситуация, филмът всъщност представлява лесносмилаем размисъл за семейството, родителството и тези три неща. Диалогът е добър и наистина забавен (както можеше да се очаква от Апатоу).

Сцените не са лишени от пикантност, няма никакви щъркели на сутринта, когато около леглото се въргаля неупотребяван кондом, и бонгът, порното и простотиите в мъжкото свърталище на Бен Стоун (Сет Роуджен) са си повече от реалистични.

Има ги и истинските моменти и ситуации, които като спрей против насекоми за секунди убиват всичко розово, кръжащо във въздуха (нещо като онези глупави спорове в "Раздялата").

Самите проблеми, които се разглеждат, звучат отчайващо познато, само дето поне аз хич не се връзвам на идеята, че противоположностите се привличат и накрая любовта и общата кауза даже ги споява.

Очевидно в идеалния вариант това е възможно, така че не ни остава нищо друго освен да се порадваме на свежия хумор, който се ражда в опита да се създаде нещо като семейство, нещо като връзка, нещо като... абе от нищо нещо.

Геройство е...




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - aRAgszOA
24.05.2011 16:32
Hey, that post leaves me feeling folosih. Kudos to you!
цитирай
2. анонимен - dJvOKevrozGcqcwnzNl
25.05.2011 13:15
dOgla0 <a href="http://ykduagmohmpm.com/">ykduagmohmpm</a>
цитирай
3. анонимен - BUXtxUVFsUiwlyrJApl
25.05.2011 19:20
4UaqiI , [url=http://zkenzakedtps.com/]zkenzakedtps[/url], [link=http://ljcrnzinvoxr.com/]ljcrnzinvoxr[/link], http://ornuxzayspbi.com/
цитирай
4. анонимен - xjpheRjYyVXjLFq
28.05.2011 13:41
gJw3rM <a href="http://dqjmrclgfcry.com/">dqjmrclgfcry</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2218007
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205