Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2007 16:17 - Умирай трудно
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 885 Коментари: 0 Гласове:
0




image

Ридли Пиърсън е автор на 20 романа, 15 от които са бестселъри в топлистата на „Ню Йорк Таймс“. Преведени са на над 20 езика, а темите им са доста разнообразни – полицейски, шпионски и криминални трилъри.

Дейстието на новата книга на автора - „Смъртоносен уикенд“ - се развива в Сън Вали, Айдахо.

Мястото е любимият планински курорт на богатите и амбициозните. Великолепната природа и атмосфера на градчето стават фон на изпълнена с напрежение история за борбата между маниакален убиец и доблестен шериф.

Елизабет Шейлър се завръща в градчето Сън Вали като главен оратор на провежданата от милиардера Патрик Кътър медийна конференция. Сбирката е дългоочаквана и рекламирана, на нея ще присъстват най-богатите и властни бизнес магнати. Популярна като главен прокурор, от нея се очаква да обяви своята кандидатура за президентския пост. За Кътър това е невероятен успех, но за Уолт Флеминг, настоящия шериф на окръга, се превръща в истински кошмар, защото сигурността на Шейлър зависи най-вече от него.

Осем години по-рано Елизабет оцелява при смъртоносно покушение, а той е бил единствената пречка пред неизвестния убиец. Флеминг не се съмнява, че животът й отново ще бъде в опасност. Подозренията му са основателни: още преди започването на конференцията властите получават потвърждение за планирана заплаха за живота на Шейлър.

Започва истински сблъсък на интереси между службите за охрана – местната полиция в лицето на шерифа, ФБР и личната охрана на Кътър. Но никой не приема предупреждението на Флеминг за сериозността на заплахата, докато убиецът не достига до самата кандидат-президентка. А Флеминг е подложен на непоносимо напрежение, тъй като върху главата му се изсипват внезапно жестокото убийство на съпругата на местен богаташ, арестът на племенника му и появата на баща му, довял със себе си неприятни спомени от миналото.

В красивото и спокойно градче се развихрят политически интриги и подмолни игри. До кулминацията на конференцията остават броени часове. Убиецът е подготвил своя план с маниакална прецизност. Ще успее ли някой да го спре?

Други книги от този автор на български: „17 милиона причини да умреш“, „Изкуството на заблудата“, „Светкавично бягство“

Издава:  Хермес


Тагове:   умирай,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2217413
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205