Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2007 15:53 - Заплаха под слънцето, която се крие в сянка...
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 867 Коментари: 4 Гласове:
0



image

След като на пазара излезе първата книга от новата поредица на издателство "Унискорп" – Еврокриминале, на пазара е и втората от поредицата. Тя също е на Оке Едвардсон. Заглавието й е "Слънце и сянка". Главният герой отново е Инспектор Винтер.

В "Слънце и сянка" той и екипът му са информирани от тийнейджър – разносвач на вестниц - че от апартамент вече няколко дни непрекъснато се чува една и съща необичайна музика и се носи ужасна миризма.

По особено жесток начин са убити мъж и жена. Убиецът е оставил съобщения на телефонния им секретар, надпис на стената, с които предизвиква лично инспектора, и сякаш иска да получи нещо, което Винтер притежава.

Убийството е станало много близо до дома на инспектора и бременната му приятелка започва да нервничи. Сега всяка сянка по коридора добива зловеща форма. Всеки телефонен звън без отговор съдържа особена заплаха. Междувременно изчезва приятелката на инспектора.

Простият случай става все по-заплетен и държи читателя в напрежение чак до последната страница. Разследването открива вероятна връзка между убиеца и полицията, а тогава дори и на приятелите не може повече да се вярва. Убиецът нанася повторен удар и Винтер се състезава с времето, за да защити както града, така и семейството си от заплашващото ги зло.

Авторът на книгата - Оке Едвардсон е автор на съвременна криминална литература. Той е роден през 1953 г. Живее със съпругата и двете си дъщери в Гьотеборг. Повече от двайсет години е журналист във водещите шведски ежедневници. Работи за ООН в Близкия и Средния изток. Автор е на специализирани издания по журналистика и преподава в Журналистическия факултет на Гьотеборгския университет. През 1990 г. създава героя си – инспектор Ерик Винтер.

Оттогава криминалните му романи са прочетени от 1 000 000 души само в Швеция и са преведени в цял свят. Телевизионният сериал по книгите му е гледан в редица европейски страни. Шведската академия многократно го удостоява с Crime Writer’s Award.

Издава: Унискорп


Тагове:   сянка,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - fGJoNURYdFxiWtXJHu
24.05.2011 04:31
AFAIC that's the best awnser so far!
цитирай
2. анонимен - TcGQBvvPoYxbDLuPvj
24.05.2011 14:49
7JV6G9 <a href="http://knfupzmbvweb.com/">knfupzmbvweb</a>
цитирай
3. анонимен - tvXCPdJVfU
28.05.2011 12:55
lSsWzn <a href="http://tcgxihorqkxv.com/">tcgxihorqkxv</a>
цитирай
4. анонимен - RwBCsqcIXrDYfwKZqy
31.05.2011 18:30
HBz22u , [url=http://pymtgfwnbrpw.com/]pymtgfwnbrpw[/url], [link=http://mkrbtxivestn.com/]mkrbtxivestn[/link], http://ckxgokgmrriv.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2212220
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205