Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2007 12:10 - Иииии - екшън!
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 687 Коментари: 0 Гласове:
0



image

48-часовото предизвикателство в Балчик приключи с триумф на динамичните жанрове. От всички записани 14 отбора бяха предадени само 6 филма - "Игра" - трилър по ключови думи "седем" и "пясък", "Вечеря в седем" - драма - "седем" и "макарони", "Сътворение" - комедия - "седем" и "слънце", "Not alone" - филм на ужасите - "седем" и "водорасли", "Похот" - романтичен филм - "седем" и "етикет".

Победителят е "Миграция" – екшън с ключова дума “телефон”, на най-големия екип - UFO (които сами организират небезизвестните 24-часови предизвикателства за екшъни, трилъри и черни комедии в София под името UFO TV&KONTRABANDA).

Филмът проследяваше как един телефон се прехвърля от ръка на ръка, като навсякъде сее конфликтни ситуации, бой и стрелба. Публиката обаче искрено се изкефи и изпадна в екстаз, смях и бурни аплодисменти накрая, когато съвсем реално в екшъна се появиха полицаи – спрели екипа, докато снима импровизирана каскада с коли на шосето в Балчик.

Изобщо – истински екшън са преживели момчетата, поради което наградата си е заслужена.

Филмът им спечели след тайно гласуване на зрителите по време на нощното плажно парти на ТВ7, съорганизатор на 48-часовото филмово предизвикателство. Медията осигурява и наградата - професионален Viewfinder.

Самият екип обаче изрази възхищението си от трилъра "Not alone" и обяви, че невероятните му качества толкова са ги вдъхновили и впечатлили, че им предостъпват безвъзмездно ползването на наградата за следващите филми, които екипът на "Not alone" ще снимат. Така че се оказа, че не са сами.

Интересни моменти във филмите бяха тези в драмата "Вечеря в седем", която си беше чиста комедия, изиграна в стил Фелини и с няколко кадри, чудесно копирани от Кубрик, “Портокал с часовников механизъм”. Оказа се, че филмчето дори не е снимано с камера, а с фотоапарат. Заслугата за това са уменията на оператора – Петър Бонин – който доказа, че важна е не камерата, а задкамерното устройство.

Красив и стилен беше и “Игра” - на Благоевградския екип – трилър за борбата между злото и доброто, заснет по задачата “пясък”. Пясъкът се сипеше в един пясъчен часовник, докато светлата и тъмната половина на една жена играеха на зарове, като по-голямото число предопределяше дали ще е ден или нощ. Какво предопредели невъзможното число на зара “седем” обаче си остана загадката за продължението на трилъра...

Следващото предизвикателство на фестивала беше с тема “Рекламирай този фестивал”. За 24 часа организаторите от списание "Sing Cafe" дадоха задачата на записалите се. Точно за един ден те трябваше да заснемат реклама на фестивала. Два екипа се класираха на първо място. За тях обаче ще четете от интервютата...




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2219558
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205