Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2007 12:05 - Не мигай!
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 1165 Коментари: 4 Гласове:
0




image

По обясними причини няма как да не обичаме Международния фестивал за късометражно кино в Балчик. Най-малкото, защото няколко години подред сме тук и се забавляваме от здрач до зори. Тази година фестивалът започна на 9 септември и ще продължи до 15, когато е официалното награждаване.

Фестивалът за първи път е разделен на българска състезателна програма,  телевизионна програма и международна програма. Наградени ще има и в четири отделни категории - игрално, документално, експериментално и анимационно кино, като задължителното условие за всички филми е да са с продължителност до 45 мин.

Всяка година все повече хора знаят за чудесната атмосфера и приятните дни в киносалоните и около тях. Организаторите също не щадят усилия, което съвсем логично обяснява защо за петото издание на фестивала за участие са подадени 1630 заявки от 62 държави. След безкомпромисна селекция са останали наистина най-добрите – 84 на брой. Ще ги оценява журито в състав: Бари Хенсън, Файсал Куреши и Матиаж Иванишим.

 

Тук вече текат и двете образователни програми. Единият уъркшоп се занимава със звуков дизайн. Упражненията се водят от Леа Пишке. Другият, под надслов “Просто спри и снимай”, е част от специалното турне на Kodac, които показват на студенти най-новите материали (лента и други консумативи) и им предоставят възможността да снимат с тях.

Всички прожекции са в самия дворец (до миналата година бяха в читалището на града, но сега Министерство на културата е преотстъпило цялата материална база на Двореца за нуждите на фестивала). При добро желание, може да се постигне и перфектна атмосфера с коктейл в ръка на някои прожекции пред специалната видео стена на плажа.

 

Изобщо тук се случват хубави неща. И ние няма да ви спестим разказа за нито едно от тях…

Фестивалът е на http://film-fest.org



Тагове:   мигай,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - vLKubIvdgTpsVl
24.05.2011 20:49
THX that's a great aneswr!
цитирай
2. анонимен - vfxDgoRXN
25.05.2011 19:37
TA1yUV , [url=http://bbhcsbnlqbod.com/]bbhcsbnlqbod[/url], [link=http://uxguwozflkec.com/]uxguwozflkec[/link], http://lvpuwbietnsn.com/
цитирай
3. анонимен - LoICKHLMVmqHFL
28.05.2011 14:17
aQkiBc <a href="http://lbokiecjjjku.com/">lbokiecjjjku</a>
цитирай
4. анонимен - JtPpRCTSQRWpeYbGb
31.05.2011 18:11
p1l1Cu , [url=http://mxmpsqomqwqa.com/]mxmpsqomqwqa[/url], [link=http://mitlfnkekmct.com/]mitlfnkekmct[/link], http://jgxzhrzjyjaz.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2212265
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205