Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2007 12:08 - Поетично сбогуване
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 812 Коментари: 0 Гласове:
0




image

На 17 септември 2007 г., понеделник, от 18 ч. в Полския институт ще се състои представянето на българския превод на книгата „Време без сбогуване – избрана поезия и проза” на отец Ян Твардовски. Преводът на книгата е на Димитрина Лау-Буковска

Книгата ще бъде представена от нея и редактора (Ивета Бенрей ), от отец Луциан Бартковяк от Мисията на отците възкресенци в България и от Денчо Михов - директор на издателство Libra Scorp.

Отец Ян Твардовски е поет, автор на много книги, преведени на над 10 езика. Един от най-забележителните творци на съвременна религиозна лирика. Творчеството му се радва на огромна популярност.

Твардовски пише и проза, съдържаща разсъждения по проблемите на молитвата и вярата. Отец Твардовски е лауреат на много награди – в т.ч. на Pen Club 1980, на Фондацията “Алфред Южиковски” 1980, Doctor Honoris Causa на Люблинския университет.

Димитрина Лау-Буковска е известна българска поетеса и преводачка на полска литература на български и на българска литература на полски език. Автор на две поетични книги, издадени в България.

Входът за събитието е свободен.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2217903
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205