Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2007 12:08 - Предизвикай ме
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 1189 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 19.09.2007 12:14



image

Не знам как точно може да се опише пристигането и престоя на фестивала в Балчик.

Преминаването от софийската настъпваща есен в последните дни на лятото тук, където все още е зелено и туристите се плацикат в морето, е успешно бягство от всичко, което предстои в следващите месеци.

Фестивалът тази година се провежда в рамките на двореца и дори човек като мен, който не се разнежва от разцъфващите лилии и не обича да съзерцава как расте и хубавее тревата, се чувства чудесно сред толкова много цветове и особено – няколкометрови кактуси.

Още по-добре се чувствам сред малко по-ниските, но далеч по-динамични млади режисьори, които са тук, на фестивала. Още първата вечер, на партито след откриването, се запознах с някои от тях и в следващите дни можете да очаквате много, много приятна серия интервюта…

Вчера в 13.00 часа пък беше обявено началото на 48-часовото предизвикателство. В него трябва да бъде създаден филм по зададен жанр, и тема в рамките на 48 часа. В състезанието се включиха 14 отбора.

Сред забавните задачи са задачи за създаване на романтичен филм с компоненти “седем” и “етикет”, екшън с компоненти “седем” и “телефон”, филм на ужасите с компоненти “седем” и “водорасли” и документален филм с компоненти “седем” и “пушка”. Сред другите теми са сутиен (комедия), очила (трилър) и ужас (диня).

Веднага след обявяването за начало, всички се разпръснаха  и на всяка маса в радиус от един километър бяха сформираните екипи, които спореха и обменяха идеи (само спореха, но се предполага, че на партито са постигнали съгласие относно финалната концепция на общата им работа).

Много режисьори на едно място обикновено е взривоопасна за консенсуса комбинация, но тази сутрин на няколко места вече течеше динамичен снимачен процес. Тази нощт и утре сутрин ще са времето за  монтаж и пост-продукция.

А аз с един фотоапарат вече целенасочено тормозя няколко екипа със снимки. Очаквайте един мейкинг на филм съвсем скоро. Както и новини около края на 48-часовото предизвикателство и началото на 24-часовото. И интервюта.

Щрак!



Тагове:   МЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - mSKbXoWcdiXsxvsz
24.05.2011 14:44
Haha. I woke up down today. YouВ’ve cheeerd me up!
цитирай
2. анонимен - lJEnrysbUv
25.05.2011 19:51
j0ZqQ3 , [url=http://lvixeqcirvzb.com/]lvixeqcirvzb[/url], [link=http://bxxoiijhpgda.com/]bxxoiijhpgda[/link], http://ghjrixiwodje.com/
цитирай
3. анонимен - hPmaWsxxrqgmm
28.05.2011 13:39
KbUgh8 <a href="http://gtkqcmncgnyt.com/">gtkqcmncgnyt</a>
цитирай
4. анонимен - kEKLGAoZIgslYmux
31.05.2011 18:43
TgsQS0 , [url=http://ivkvzbuisvtd.com/]ivkvzbuisvtd[/url], [link=http://xpirtfwbfzrf.com/]xpirtfwbfzrf[/link], http://wtvhpwhjtcyi.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2211544
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205