Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2007 12:11 - Тийнейджърска поредица за първи път в България
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 741 Коментари: 0 Гласове:
0




image

В България започва издаването на една от най-успешните в Европа чик-лит поредици „Готини момичета – готини книги”.

Книгите от нея са продадени в над 7 милиона копия и са преведени са на 21 езика: албански, английски, арабски, български, датски, еврейски, испански, италиански, китайски, корейски, латвийски, литовски, полски, португалски, руски, словашки, словенски, турски, унгарски, френски, чешки, шведски.

Много от тях са били в класациите за бестселъри, а някои от тях са издадени и като аудио книги, придружени с известни поп песни. През 2008 година ще бъде заснет и кино филм по книгите от поредицата.

Историите, които се разказват в книгите от поредицата „Готини момичета – готини книги” са взети от ежедневието на тийнейджърите, времето, когато има много по-интересни неща от училището. Написани с много хумор, на достъпен и приятен език, темите са онези които вълнуват всяко момиче от 12 години нагоре - първата целувка, първата любов, първите компромиси.

Първата книга от поредицата, на която българските читателки ще могат да се насладят, е SMS и Любовен стрес”. В нея са събрани любовни SMS-и, ревност и забавни истории.

Главната героиня Хана е в плен на любовен стрес! Почти на всеки час мобилният й телефон съобщава за получаването на нов sms с нежни обяснения в любов и романтични стихчета, изпратени от приятеля й Бранко. Всъщност Хана би трябвало да е на седмото небе от щастие, но напротив – всичко това й се струва пълна досада.

А на приятелките й Мила и Кати им се налага да изслушат оплакванията й. Тъй като Бранко никога няма време за Хана, а само я залива с тези лигави съобщения. Освен това страшно ревнува от Браян, в чиято музикална банда Хана пее. Браян изглежда супер и с него е много забавно. Но за ревност тук няма причина. Или може би не е съвсем така?

Авторката - Бианка Минте-Кьоних е една от най-известните романистки за тийнейджъри в Германия.Тя е професор по Медийна и литературна педагогика във Висшето специализирано училище в Брауншвайг. Три години се е занимавала с проблемите на младите момичета и жените и се е опитвала да им помага да общуват правилно с околните и да се интегрират в обществото. Днес продължава този ангажимент чрез книгите си.

През 1989 година създава своя детска театрална трупа и голяма част от историите, които описва в своите книги, са истински истории, разказани от момичета по време на общите им срещи.


Издава: Вакон


Тагове:   българия,   път,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2219091
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205