Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2007 17:16 - Те и всички замесени
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 869 Коментари: 5 Гласове:
0




image В България излезе третата книга на Анна и Сергей Литвинови - съвременни автори на криминални романи. Предишните им два романа („Денят на твоята смърт”, „Втори път няма да възкръснеш”) започнаха поредицата, която последно завърши с новия - „Губещият взима всичко“.

В него отново се потапяме в тъмния живот на Руските мафиотски групировки. Действието започва в кабинета на детектива Павел Синичкин. Неговите разсъждения за прекрасния живот и кофти-професията са прекъснати от красива, лъскава мадама, която очевидно е отчаяна, нуждае се от неговата помощ и му носи голяма сума пари, за да разкрие особено странните обстоятелства около нейното скорошно обвинение в убийство.

Това, което Синичкин не знае е, че скъпото си е скъпо. И в този начален момент се забърква в поредица страшни събития, носещи огромен риск за живота му.

Това, което читателят не знае е, че това е началото на сложна и оплетена история с множество замесени персонажи.

Сюжетът се върти около миналото на двама бивши приятели. В настоящето Боб Басински е един от най-богатите хора в Русия, а Андрей Велихов съвсем не се радва на толкова блестящ успех и хубав живот.

Покрай тях, чрез малко случайност, малко магия и малко любов, се оказват заплетени в сложни отношения много други хора. Книгата разкрива отношенията между тях и обстоятелствата, които ги свързват на мозаечен принцип. Постепенно пред читателя е начертан цялостният лабиринт, в който животът (или авторите) са ги забъркали. И ето ви една заплетена история за мъст, чест и каквото там се сетите.

Всъщност, книгата е увлекателна, като изключим някои части, които са написани от авторите малко наизуст (по принцип героите на Литвинови се славят с голяма реалистичност). Това обаче не означава, че ги няма напрежението и желанието да следиш всяка следваща глава и като в реалити телевизия да наблюдаваш наживо всеки персонаж.

Неочакваните обрати и случайността в крайна сметка разплитат възела, който определя съдбата на множеството замесени в сложния случай. Краят е щастлив за тези, които са слушали през годините и не особено щастлив за другите. И тази присъда е съвсем като руската зима – искаш, не искаш, ти жули носа. Aко не си помислил по-рано...

Издава: Дамян Яков



Гласувай:
0



1. анонимен - YYElZcvEuHvHgaZYk
24.05.2011 05:11
ThatВ’s really swherd! Good to see the logic set out so well.
цитирай
2. анонимен - uohtfBjNU
24.05.2011 15:04
5yOohB <a href="http://mwbtqbislauk.com/">mwbtqbislauk</a>
цитирай
3. анонимен - wwxWyFyijBZiN
25.05.2011 18:28
pF63Xm , [url=http://gchzjqiffjmb.com/]gchzjqiffjmb[/url], [link=http://wepmdqptrfxh.com/]wepmdqptrfxh[/link], http://ofrvieppyvdy.com/
цитирай
4. анонимен - TPTSsmfzTh
28.05.2011 13:44
67qMJX <a href="http://ufdjxdomsxxy.com/">ufdjxdomsxxy</a>
цитирай
5. анонимен - XbwoTRhQPJOiFsQfjtS
31.05.2011 18:42
DTOG2Y , [url=http://iivgbztejzhl.com/]iivgbztejzhl[/url], [link=http://rhgrvajljlvk.com/]rhgrvajljlvk[/link], http://zqjtvwaiykzp.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2218443
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205