Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2007 17:11 - Всемогъщ, но не смешен
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 482 Коментари: 0 Гласове:
0




image

След “Всемогъщия Брус”, следва новата серия от поредицата “Свободни импровизации по Библията”, а по-точно - новият филм на режисьора Том Шадиак - “Всемогъщият Еван”. Филмът е с история, идентична на тази от предишния проект на екипа.

Само дето тогава той включваше Джим Кери в главната роля, което ни очарова. Сега отново се изявява любимец – по-точно Стив Карел ("40-годишен девственик", „Мис Слънчице“, "Позабременяла"). Все още е адски смешен и забавен, но дори той не е достатъчен, за да кажем, че този филм е комедия.

Във втората част също става дума за телевизионен водещ. Но бивш. И новоизлюен политик. Този път обаче Еван, обратно на Брус, сваля Господ на земята не като го предизвиква с неблагодарност и лоши думи, а като просто си пожелава нещо. Господ от своя страна, както пише в Библията, всичко чува и вижда. Затова за награда, или назидание, кара Еван да спретне един Ноев Ковчег в задния двор.

Това в общи линии. Ако се чудите защо е комедия, няколко птички се изакват върху лъснатите костюми на Лошите във филма. Освен това цяла зоологическа градина преследва като във филм на Хичкок горкия Еван. А, и му расте брада навсякъде. М.. това е забавното.

Ние лично доста се смяхме когато, след поредния нервен припадък, Еван се събужда и над главата му се е надвесил.. Фред Флинстоун. Не, бе, шегуваме се. Просто ролята на един от колегите му се играе от Джон Гудман. Ама филмът наистина не може да ви развесели,освен ако не сте на около 12 и не гледате следобедните неделни поучителни игрални филми на Дисни и Хана Барбара. Поне на нас Библията ни се стори като забавен екшън-комикс пред този сдъвкан вариант.

Иначе ефектите струват много пари и са наистина чудесни. Както и зоологическата градина, която потропва, лети и пълзи около ковчега и главния герой. Поуката е да бъдем добри и да вярваме. Не е смешно. Това е сериозно!




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2219738
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205