Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2007 17:59 - Треперете, малки бели мъже!
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 1573 Коментари: 0 Гласове:
0




image

На български излиза необикновената книга на публициста Александър Никонов за трагичната съдба на белия хетеросексуален мъж в света, който той самият е изградил и цивилизовал.

Тя се казва “Краят на феминизма” и още при публикуването си предизвика ожесточени спорове и яростни нападки.

Никонов разглежда феминизма като цивилизационен проблем – част от "впечатляващата картина на деградиралата западната образователна система, на спада в общото интелектуално равнище и докараната до идиотизъм “политическа коректност”. Обрисувана в първата част на книгата, тази реалност ни помага да разберем на каква почва се зараждат и избуяват разнообразните социалнопсихологически аномалии.

Едва на този фон читателят може да възприеме уродливостта на развития „феминизъм” с неговото нечовешко лице. Според автора, яростта на бесните феминистки срещу мъжете има медицинско обяснение. А нивото на интелигентност в програмните им текстове, цитирани от Никонов, вдъхва известна надежда, че човечеството има шанс да се пребори с болестта, преди феминизмът да се е превърнал в пандемия.

Следват не по-малко силни, понякога и ужасяващи примери за идеологията и практиката на различни направления на феминизма и по-специално за реалните “постижения” на това движение: днес в САЩ най-уязвимото и беззащитно същество е здравият, психически пълноценен хетеросексуален бял мъж.

Както винаги логичен, с аргументиран анализ на фактите и с убедителни исторически паралели, авторът представя своята гледна точка по проблема.

Книгата поражда ожесточени спорове и яростни нападки срещу него още преди да види бял свят. Много читатели (и читателки!) обаче признават, че им е помогнала да променят някои свои възгледи за живота изобщо и за същината на феминизма в частност.

Поуката се оказва следната: “Не успяхте да обуздаете жените си в домовете си и ето че сега трябва да треперите пред тълпата им.”

Мммм, треперете, малки бели мъже!

Издава: Колибри



Тагове:   мъже,   малки,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2218773
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205