Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2007 16:01 - Рим не е построен за един ден. Но може би - заради една жена...
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 768 Коментари: 4 Гласове:
0



image Историческата трилогия „Строители на светове” на Петер Пранге, която започва да излиза в България от издателство “Унискорп”, развежда читателя из три от най-важните столици за европейската история, които са и столици на три столетия: Рим, Париж, Лондон.

От пътуването във времето той взима части от духовното изграждане на днешния свят и ги преплита със съдбите на три големи жени, участвали в създаването на едни от най-ценните шедьоври на европейската архитектура, наука и изкуство.

Първата книга - “Принчипесата” ни пренася в Рим, 1623 г.

Във Вечния град пристига загадъчна англичанка, за да види бурното му архитектурно преобразяване. Италианците я наричат Принчипесата. Тя попада в средите на видните архитекти Бернини и Боромини. Заради нея от приятели те стават врагове. Наред със свободата, любовта и магията на гениалното изкуство красавицата се сблъсква и с тъмната им страна. Съперничеството в любовта и изкуството се подхранва от интриги, крадат се чертежи, горят се архитектурни планове, затриват се способни творци, а някои заплащат с живота си.

И днес се наслаждаваме на Пиаца Навона и Колонадата на „Св. Петър”, без да се замисляме, че те може би нямаше да бъдат създадени без тайнственото въздействие на Принчипесата, чийто образ е запечатан в скулптурно ваяние в прочутата катедрала.

Петер Пранге е роден през 1955 г. в Германия. Следва романистика, германистика и философия в Гьотинген, Перуджа, Париж и Тюбинген. Специализира история на Просвещението. Задълбочените му изследвания на обществото през тази епоха го подтикват да пише исторически романи. Първият – „Кехлибареният амулет“, е европейски бестселър. Следва  историческата трилогия „Строители на светове“: Принчипесата, Философката, и Бунтарката. Книгите му са преведени на десетки езици в общо над два милиона тираж и със седмици оглавяват бестселър листите. Най-новата му книга „Последният харем” отново жъне успехи.

Като автор на исторически романи Петер Пранге се интересува преди всички от това как хората преживяват, понасят Голямата история в собствения си житейски път; какво се случва в душите им, когато собствената им съдба се сблъска с изключителни исторически събития; как успяват да продължат напред; как съумяват да съградят едва ли не всичко отначало.

“Искам да изкуша читателя” -  споделя Петер Пранге “ с увлекателни истории, които разказват за нечувани постижения, докато накрая той се озове сред големите въпроси за изкуството, философията и науката.”
Общата тема на романите от „Строители на светове” е как хората създават и преживяват НОВОТО през различни епохи.

Издава: Унискорп


Тагове:   ден,   може,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - eOLPEczjNwbcRPevt
24.05.2011 03:28
Kudos! What a neat way of thinnikg about it.
цитирай
2. анонимен - vVLwMmNs
24.05.2011 14:51
bt7ogI <a href="http://pxuiqknakxrm.com/">pxuiqknakxrm</a>
цитирай
3. анонимен - PleuIIdUo
25.05.2011 18:25
fXdZoE , [url=http://jiyplsebovrq.com/]jiyplsebovrq[/url], [link=http://cpmtslpupeju.com/]cpmtslpupeju[/link], http://rrszyolexwcr.com/
цитирай
4. анонимен - OCQfxplFCNGacn
31.05.2011 15:42
l8FMKQ , [url=http://vwbtqqbascmv.com/]vwbtqqbascmv[/url], [link=http://owhaoffypqay.com/]owhaoffypqay[/link], http://nvszryyezotp.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2219715
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205