Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2007 12:11 - Египетски сюжети
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 599 Коментари: 0 Гласове:
0



image

От 22 октомври до 23 ноември в галерия - книжарница София Прес ще бъде изложбата на Андрей Даниел „Завръщане в Египет” акварел, колажи, живопис.


И в най-новите си творби, художникът изпитва непреодолима необходимост да бъде верен на времето, пространството и … на парадоксалния си артистизъм. Може би това е, което кара критиците да определят работите му като „театрални”, „сюжетни” и „изненадващи”. В последното, Андрей Даниел е много последователен.

Реалното му участие в Биеналето в Кайро, вдъхновява цикъл, като че иронично назован „Завръщане в Египет”. Това са обекти, случки, митове, които всички знаем от деца. Само че… сега ще ги видим много по-различни от познатите ни клишета. Зрителят „пътува” и разбира, че е въвлечен в процес на търсене. Очакват го съкровищата на Египет, които под четката на Андрей Даниел, действат като антидот в морето от безсмислена разточителност.

Андрей Даниел е роден в Русе през 1952 година. Завършва НХА – София, специалност живопис. Осъществил е над 30 самостоятелни изложби в България и по света. Член е на СБХ. Професор по живопис в НХА – София.

Води майсторски клас по живопис в Корея, има специализации в Швейцария и Франция. Работи предимно в областта на живописта, има реализирани сценографски проекти за различни театрални постановки в София.

Автор е на повече от 20 публикации в периодични и специализирани за изкуство издания.

Има много награди и самостоятелни изложби, творбите му са в многобройни частни и държавни колекции.



Тагове:   сюжети,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2211623
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205