Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2007 16:21 - Обявявам ви за законни съпруг и съпруг. Можете да целунете съпруга!
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 986 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Гейските шеги са доста експлоатирани в американските комедии, но да си го кажем честно – все още вървят и веселят. Което в крайна сметка е търсеният резултат от всеки филм. От там нататък- не търси логика и оригиналност, а добре написан сценарий, остроумни шеги и много смях. Ние ги открихме в новия филм на Адам Сандлър Обявявам ви за законни Чък и Лари ”.

Той разказва историята на двама приятели и партньори-пожарникари, които, попадайки в кризисна ситуация, се замислят как да измамят безмилостните американски застрахователи и децата на вдовеца Лари да получат неговата пенсия.

Идеята, която им идва е... да се оженят. Вярно, че са строго хетеросексуални, но всичко им се вижда прекалено просто – близки са, знаят всичко един за друг и наистина се обичат – тоест едва ли ще е проблем някаква си хартийка, получена в абсурден храм в Канада от проповедник китаец-гей с обсесия за окръжности.

Това, което не подозират в първата си брачна нощ обаче е, че и данъчните не са вчерашни. И докато се стараят да им докажат, че наистина са гейове и бракът им не е измама с цел финансови облаги, се оказват най-известните “гейове” в града.

Разбира се, както в повечето филми на Адам Сандлър, и тук има щипка социално послание за толерантност. То обаче се губи сред стереотипите, мачовските шеги и леко инфантилното възприемане на хомосексуалността и проблемите около нея.

Разбира се, на никой не му пука за гейовете, докато се весели на техен гръб. Или поне това е крайното усещане след филма. Което си е истина обаче, си е истина – “Обявявам ви за законни Чък и Лари има няколко момента, в които се размазваш от смях и множество други, в които седиш ухилен като кайсия пред екрана.

Сигурно не е случайно – сценаристи на филма са Александър Пайн, написал великолепния сценарий на “Отбивки” по романа на Рекс Пикет, и Бари Фанаро, отговорен за “Мъже в черно 2”. Самият Адам Сандлър, макар че не е за всеки вкус, на нас също ни е гаранция за добро забавление (защото тайно сме простаци и обичаме черен, дебелашки хумор).

Така че обявяваме филма за законно забавен!  Амин.

Къде и кога можеш да гледаш филма, виж тук



Тагове:   съпруг,   можете,   Обявявам,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2217099
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205