Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2007 16:15 - Вчера, днес и утре
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 826 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Излезе новата книга на Богдан Богданов - „Култура, общество, литература“. В нея са подбрани задълбочени и проникновени текстове, които отразяват дългогодишната изследователска дейност на професор Богдан Богданов, един от най-значимите и влиятелни автори в полето на историята на културата и антропологията на античността.

Този изключителен том представя света на античния човек, неговите вярвания, практики и институции, литературните форми и значимите културни модели, които го формират и осмислят.

Тук читателят ще открие както изпълнени с конкретика текстове, разказващи за специфичните начини и стилове на общуване, преживяване и светоусещане на древните елини, така и богати теоретични възгледи, които тематизират ролята и функцията на митологията, религията, драмата, епоса, историографията и философията.

Богдан Богданов е доктор на науките и професор по старогръцка литература и култура в катедрата по класически филологии на Софийския университет. Председател на настоятелството на Нов български университет и един от неговите създатели.

Автор е на повече от 200 книги, статии и преводи в областта на старогръцката литература, културата, философията, човешките отношения и университетското образование. Личност с изключителен принос за модернизирането на българското образование и академичната среда, за развитието на гражданското общество и демокрацията в България.

Издава: Лик


Тагове:   Вчера,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2217460
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205