Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2007 12:25 - Яко метъл. Иракски
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 388 Коментари: 0 Гласове:
0



image Невероятните истории се случват на невероятни места. И само чакат някой да ги открие за хората. Тази роля в случая е на mp3.bg - първите в България, които разказаха адски интересната приказка за Акрасикауда (Acrassicauda) - единствената хевиметъл банда на Ирак.

Историята на "Акрасикауда" започва в Багдад през 2001-ва година, когато Marwan, Firas, Tony и Faisal се събират за да направят нещо революционно - единствената хевиметъл банда в Ирак.

До началото на войната в Ирак през 2003-та година те имат само три изяви пред публика. След нахлуването на американските войските момчетата успяват да направят още 3 концерта, като този път военната охрана е повече от публиката, а към музиката им бил добавен и акомпанимент от падащите наоколо бомби.

Малко след тези експерименти с живота и в името на музиката, "Акрасикауда" решават да избягат от военния ад на Ирак и напускат страната. За времето от 2003-та до сега, момчетата пребивават за малко в Сирия, а след това отиват в Турция.

Но, както казва в телефонно интервю 23 годишният Marwan: "Музикантите не са добре дошли в Турция, особено след сблъсъците на турските войски с кюрдските бунтовници", станали близо до иракската граница.

Колкото и страшна да звучи историята на 4-мата музиканти, дръзнали да направят единствената хевиметъл банда в Ирак, в момента те са на път да станат звезди благодарение филма на канадците Eddy Moretti и Suroosh Alvi, който бе показан на филмовия фестивал в Торонто.

След заснемането на филма, в който музиката е само на "Акрасикауда", двамата канадци са предприели други действия.

За да спасят единствените изпълнители на хевиметъл от Ирак, те са създали сайт за събиране на дарения, които да помогнат на групата да се установят някъде.  По възможност на място, където няма засилено военно присъствие.

Името им е взето от латинското наименование на един от най-отровните видове скорпиони, които живеят в иракската пустиня, а според информация на официалният им сайт съвсем скоро групата ще издаде първият си албум.


Тагове:   метъл,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2218685
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205