Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2007 12:28 - Три в едно
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 414 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Цели три филма, предложени за номинация за Оскар в категорията чуждоезичен филм идват за 21-вата световна кинопанорама. Горещите заглавия са португалският “Красива завинаги”, италианският “Непознатата” и френският “Персеполис”.

Красива завинаги” на режисьора Мануел Де Оливейра е своеобразно продължение на сюжета от класическия шедьовър на Луис Бунюел и Жан-Клод Кариер "Дневна красавица". Филмът бе показан с особено голям успех на фестивала във Венеция през 2006 г. Катрин Деньов отказва да изиграе ролята на проституиращата Северин 38 години по-късно, но Мишел Пиколи развива своята роля на приятеля на семейството, който страда, че не е успял да я съблазни.

Непознатата” на Джузепе Торнаторе е история за украинка с тъмно минало, която прилага всякакви законни и незаконни методи, за да се сдобие с работа като бавачка в богато италианско семейство, чието дете страда от рядка неврологична болест. Актьорският състав е повече от забележителен: Ксения Рапопорт, Микеле Плачидо, Клаудия Джерини, Маргерита Буй, Пиерфранческо Фавино, Анхела Молина. Филмът на Торнаторе е носител на 5 награди "Давид на Донатело" – за най-добър филм, за най-добра режисура, актриса, камера и музика и на наградите за режисура и приза на публиката от международния кинофестивал в Москва.

Френското предложение е изненадващо необичайно – това е анимацията “Персеполис” на Венсан Пароно и Марджане Сатрапи. Критиката на иранския тоталитарен режим, направена като изключително стилна и новаторска анимация от иранска емигрантка в Париж си заслужава зрителското внимание. Особено след като в Кан удостоиха “Персеполис” с наградата на журито. Гласовете, които звучат в “Персеполис” са на звездните Киара Мастрояни, Катрин Деньов и Даниел Дарийо.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2217974
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205