Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2007 16:06 - Любов и война в Народния
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 403 Коментари: 0 Гласове:
0



image На 13 декември от 19 часа ще се състои премиерата на представлението “Празнукът на Бакхус” по Артур Шницлер в Народния театър “Иван Вазов”.

Режисьор е Антон Угринов, сценография и костюми – Елена Иванова, музика – Стефан Аврамов, а в ролите са Владимир Карамазов, Теодора Духовникова, Юлиан Вергов и Борис Луканов.

Артур Шницлер е един от най-популярните представители на виенския модернизъм, а неговите едноактни пиеси са сред бисерите на драматургията от края на XIX и началото на XX век. "Празникът на Бакхус" е пиеса, неочаквана във взаимоотношенията между тримата герои - Феликс, Агнес и Гуидо.

Действието се развива в гаровото хале на голям австрийски планински град. Агнес и Гуидо очакват пристигането на съпруга на Агнес Феликс, за да му кажат, че се обичат и искат да останат заедно. Но заедно с пуфтенето на локомотива и Феликс, пристигат и съмненията, разяждащата двойственост, несигурността. А също така и съвсем непредвидими обрати във взаимоотношенията и чувствата на тримата герои.

Дали наистина всичко е такова, каквото изглежда, или е игра на въображението, сън, мечтание…

Според режисьора, темата на постановката е "Защо хората приемат всичко в любовта като поражение или победа. Защо човекът не намира покой да живее и да обича, иска, но не може, не е научен на любов. Дори точно обратното – обикновено той живее срещу себе си и срещу другите."

Владимир Карамазов, който играе Гуидо пък обяснява представлението така: "В пиесата се разказва за това, че хората си правят едни планове, а се случва нещо съвсем друго. Подреждат си неща в главата, а се случва тотален хаос..."

Интервю с Владимир Карамазов четете тук.

Празникът на Бакхус е на Камерна сцена на:

13 декември, четвъртък от 19:00 часа
14 декември, петък от 19:00 часа
20 декември , четвъртък от 19:00 часа
28 декември, петък от 19:00 часа


Тагове:   война,   народния,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2212405
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205