Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2007 16:20 - Авантюра с времето
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 431 Коментари: 0 Гласове:
0




image

На 17 декември от 18:30 ч в книжарница “Хеликон” ( Патриарх Евтимий 68) ще се състои премиерата на книгата на Албена Стамболова „Авантюра, за да мине времето“. Новия роман на авторката ще бъде представен от проф. Милена Кирова.

В него Малина предприема опасно пътешествие назад в търсене на баща си, когото не познава.

Мишо изчезва във вълшебната планина, откъдето се завръща с несподелимия опит на свободата.

Стариците Мина, Сия и Рахел продължават да тъкат платното на въобразената от тях съдба, но нишките се късат. Подреденото от възрастните съществуване гори и се взривява. Разпада се и цялата рационално изградена постройка на живота на три семейства.

В клаустрофобичния и обречен свят на родителите децата отварят нови пространства за нови общности, в които сам и заедно са вече възможни. Животът нараства, а с него и шансът

Сблъскват се две визии за екзистенциалното: обусловената обвързаност, която набавя сигурност, но унищожава смисъла, и рисковата свобода да измисляш сам пътя към себе си и към другите.

Албена Стамболова е филолог и психолог. Автор е на „Многоточия” (1995) – проза, „Това е както става” (2002) – роман, „Хоп-хоп звездите” (2003) – роман, „Боледуване в смъртта” (2004) – психоаналитично изследване.

Сънуваше често как гледа движението отгоре, от нощното пространство над земята. Траекториите бяха светлинни нишки и неповторими като в калейдоскоп. Бяха живи конци, които не изчезваха след нея, рисуваха фигури. Тя ги образуваше с преминаването си и те добиваха свой живот, тя ги даряваше с живот.

През деня често мислеше какво ли би станало, ако златните нишки запълнеха цялата земна повърхност. Представяше си как започва втори слой и планетата нараства като кълбо прежда.”

Издава: Обсидиан


Тагове:   авантюра,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2212301
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205