Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2007 16:05 - Баба ми е по-по-най дядо Коледа
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 826 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Тези дни започват снимките на нов български коледен филм. Работното му заглавие е „Баба ми е Дядо Коледа”, а лентата ще бъде заснета под режисурата и продуцентството на младия режисьор Андрей Хадживасилев, който познаваме от „Паркур – начин на живот”.

В екипа на филма са още Жюстин Томс (сценарий), Георги Стрезов (музика) и Борис Славков (оператор). А в главната роля на бабата зрителите ще разпознаят (а може би не) актьора и тв водещ – бате Енчо.

За филма и идеята, режисьорът споделя: „В последно време българските филми отправят към зрителите предимно тежки проблеми и послания. Не, че това е лошо, но все пак киното е и развлечение. Трябва да има повече родни филми, които да ни накарат да се засмеем и чрез които поне за миг да можем да се отделим от сивото ни и еднообразно ежедневие.

Затова избрахме да направим български коледен семеен филм! Продукцията е изцяло независима с частно и спонсорско финансиране. Вече сме намерили минималния бюджет и започваме работа, но ако някой прояви желание да финансира филма е добре дошъл.”

Във филма 8-годишният Борко, както повечето деца на неговата възраст, е леко раздвоен. Иска да вярва в съществуването на Дядо Коледа, но вече е голям за чудеса. Родителите му са разделени и той страда много от това. За негово щастие неочаквано в града пристига баба му, която внася голямо оживление и хаос в семейството. Бабата обаче не знае, че пред нея се очертава не леката задача да сплоти отново семейството и същевременно да запази магическия Коледен дух на Борко.

Филмът се очаква да бъде показан за първи път на публика 2008-2009 година.

А докато предподготовката за “Баба ми е Дядо Коледа” вече тече, същият кино-екип работи и по друг проект – детски образователен филм, който ще учи децата как да използват интернет безопасно. Премиерата на филма ще се състои на 12 февруари 2008г. (Ден на безопасния интернет) в Дома на киното – София.



Тагове:   дядо,   най,


Гласувай:
0



1. анонимен - KwRVQmzHzzVysGQzdzk
24.05.2011 02:58
Cool! That's a celevr way of looking at it!
цитирай
2. анонимен - RmDMRAyputz
24.05.2011 14:56
aKuIy3 <a href="http://xdddkxehmuji.com/">xdddkxehmuji</a>
цитирай
3. анонимен - FfNxotXaCBaL
25.05.2011 18:28
IYZdLU , [url=http://epqcexllgudg.com/]epqcexllgudg[/url], [link=http://gvuwjkzirsln.com/]gvuwjkzirsln[/link], http://ogrildwgkpyz.com/
цитирай
4. анонимен - uRxlsfuSdsVoNmoun
28.05.2011 12:48
3QmN0U <a href="http://tfqgqufmqqqj.com/">tfqgqufmqqqj</a>
цитирай
5. анонимен - GNzDEujKGG
31.05.2011 16:34
MWHSjx , [url=http://pnhxrdkobpzc.com/]pnhxrdkobpzc[/url], [link=http://wcmqgkugxzby.com/]wcmqgkugxzby[/link], http://dfhumjlcbhbe.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2217434
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205