Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2008 11:12 - Да срещнеш Далай Лама
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 987 Коментари: 0 Гласове:
0




image

Издателство СофтПрес пусна на българския пазар книгата си “Мъдрост и състрадание”, посветена на Тянзин Гяцо, или Далай Лама. Книгата е с обем от 192 страници и основната част от нея е отредена на дългогодишните разговори на журналистката Фелицитас фон Шьонборн с Далай Лама.

Тянзин Гяцо, Негово светейшество XIV Далай Лама, е лауреат за Нобелова награда за мир през 1989 г. и е не само духовен водач на тибетския будизъм, а и политическа глава на държавата Тибет.

В интензивните си разговори, продължили години наред, немската журналистка Фелицитас фон Шьонборн насочва вниманието ни не само към будизма, христянството и вярата, а и към общочовешки въпроси, на които Далай Лама откликва с дълбока мъдрост и съпричастност.

От Негово светейшество XIV Далай Лама читателите ще получат отговорите на повече от 100 въпроса като:

Какво означава постът на Далай Лама?; Има ли особено обучение за Далай Лама?; Ще има ли петнадесета инкарнация на Далай Лама?; Различават ли се хората, чийто живот е проникнат от медитация и молитва, от този на хората, на които им липсва религиозно измерение?; Църквите подкрепят ли Далай Лама?; Има ли нещо извън културните, исторически и географски различия, което обединява хората по света?

В книгата Далай Лама отговаря също на въпросите: Съществува ли нещо като световно човешко семейство?; Как да разбираме медитацията?; Каква е представата за щастие на Негово Светейшество?; Съществуват ли обстоятелства, които биха оправдали употребата на сила чрез религия?; Може ли Тибет да се превърне в “зона на мира”; Как се отнася будизмът към монетарното мислене?

Книгата е предназначена както за почитатели на будизма и Тибет така и за всеки, който следва принципите на хуманизма и е загрижен за настоящето и бъдещето на човечеството.

Издава: СофтПрес



Тагове:   Далай,   лама,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2217977
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205