Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2008 16:47 - Търси се
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 1261 Коментари: 5 Гласове:
0




image

След като веднъж ни закопа със страхотния си сценарий (заедно в Мат Деймън) на “Добрият Уил Хънтинг”, с режисьорския си дебют Бен Афлек окончателно доказа, че нито е сладникaв, нито блудкав, да не говорим пък за глуповат.

Защото първият му филм, на който е и сценарист - “Жерва на спасение” (Gone Baby Gone), е учудващо сериозен, добре сниман и изпипан и всъщност заслужава вниманието ти.

Би му се насладил неимоверно, но сако ако уцелиш точното време да го гледаш. Под точното време разбирай и компания, защото филмът проследява една история на детско отвличане, в която се намесват педофили, наркодилъри, подкупни ченгета и частни детективи.

И точно когато си мислиш, че нищо ново не може да се покаже по темата, филмът те изненадва с неочаквани обрати в сценария и нестандартно пресъздаване на познатите сюжети.

Историята в “Жерва на спасение” започва от един типичен беден и пропаднал квартал в Бостън, където всичко си тече нормално, докато малко момиченце не изчезва безследно.

Безсилието на полицията да я намерят налага наемането на местен частен детектив, който се замесва в разследването и всичко става като в сън. Момиченцето не се намира, разследването приключва и... сме едва по средата на филма. Обратът, който следва, те води към един необикновен случай и със сигурност ще те изненада.

Съвсем по човешки и без захаросани холивудски поуки и нравоучение, се намесват множество морални проблеми – отговорността да бъдеш родител, правото на хората да управляват чуждата съдба, убийството и изкуплението, както и избирането на правилен мотив за решение на дилеми, които могат да променят не един живот.

Актьорската игра във филма е на високо ниво, но истинското попадение е персонажът на Ейми Райън (майка на момиченцето), която е доста убедителна като наркоманка, безотговорен родител, проститутка и неслучайно е донесла на филма повечето му номинации и награди, включително тази за Оскар.

В главната роля на детектива пък се изявява братът на Бен Афлек – Кейси, който също е номиниран за Оскар, но за ролята си в “Убийството на Джеси Джеймс от страхливеца Робърт Форд”.

В състава са и Мишел Монахан, Морган Фрийман, Ед Харис, Джон Аштън и др.

Гледай филма, ако си зажаднял за една особена социална драма, в която съчувствието, изненадата, съспенсът и уникалният човешки поглед към многократно експлоатирани теми са в идеалното количество и съчетание.

"Жертва на Спасение" гледай  тук




Гласувай:
0



1. анонимен - qJgGWhVneZGzREykD
24.05.2011 06:42
Sonuds great to me BWTHDIK
цитирай
2. анонимен - vHpMfCKgdxM
24.05.2011 15:08
cWwQNB <a href="http://efspdmrfulyq.com/">efspdmrfulyq</a>
цитирай
3. анонимен - GIrWsaBXKrPzv
25.05.2011 17:59
yBepVX , [url=http://ngqdbnrqnadv.com/]ngqdbnrqnadv[/url], [link=http://tgrjuexuuojn.com/]tgrjuexuuojn[/link], http://iknnuvwzsvso.com/
цитирай
4. анонимен - igsCLeYqPQweKo
28.05.2011 14:39
9wRU0U <a href="http://rqhlqvxnjvjg.com/">rqhlqvxnjvjg</a>
цитирай
5. анонимен - BHTOAyULp
31.05.2011 17:49
fQsuOl , [url=http://tuazuxtgquom.com/]tuazuxtgquom[/url], [link=http://tqljqewgeojz.com/]tqljqewgeojz[/link], http://dqohhkgzmpyl.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2212407
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205