Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2008 16:56 - Двойно предизвикателство
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 804 Коментари: 0 Гласове:
0




image

На 26 март от 19:30 часа ще се насладим на поредния концерт в рамките на Европейски музикален фестивал.

В него „Нов руски квартет” и пианистът Георги Черкин ще се впуснат в предизвикателството – Шуман (Квинтет за пиано и струнни в ми бемол мажор, опус 44) и Чайковски (Струнен квартет №3 в ми бемол минор, опус 30).

”Нов руски квартет” в състав: Юлия Игонина, цигулка, Елена Харитонова, цигулка, Александър Галковски, виола и Алексей Стеблев, виолончело е сформиран от трима бивши членове на струнния квартет „Глинка”, доказал се като един от най-добрите квартети на Русия.

Младежката енергия и проникновението, добито с опита, се съчетават с любовта към музиката и силата на таланта – на това се опират успехите и стабилността на този състав.

Репертоарът им е разнообразен: различна по стил и жанр музика от виенските класици и импресионистите до творбите на съвременни композитори и, разбира се, квартети на най-големите руски композитори.

”Нов руски квартет” се отличава с особено красивото си звучене, овладяване на всяка композиция в дълбочина и безрезервно отдаване на творческите идеали. Макар създаден само преди няколко години, човек остава с впечатлението, че членовете му свирят заедно много отдавна.

Георги Черкин завършва Националното музикално училище в София при Антонина Бонева. През 1996 е приет на първо място в Музикалната академия в София, където продължава обучението си при проф. Атанас Куртев.

През периода 1997-1999 специализира в престижната Академия “Санта Чечилия” в Рим при един от най-реномираните преподаватели в Италия, Серджо Пертикароли и се дипломира с огромен успех.

Кариерата му на концертиращ пианист започва през 1996 , когато за първи път свири с оркестър, изпълнявайки Втория клавирен концерт на Рахманинов, в зала “България”, със Софийската филхармония, под палката на Емил Табаков.

Този голям начален тласък довежда до многобройни участия със симфонични оркестри както в страната така и в чужбина.

През последните години Георги Черкин е награждаван с престижни награди за принос в развитието и популяризирането на културата в страната като “Кристална Лира”, “Златен век”, “Златно перо” и др.

Активната му концертна дейност през сезон 2005-2006 включва редица рецитали в Берлин, Варшава, Париж, Прага и др., като през този период изпълнява с голям успех в зала “България” следните концерти за пиано и оркестър: Чайковски N.1 със Софийската филхармония и Рахманинов - N.2 и N.3 с Оркестъра на Класик ФМ радио.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2218827
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205