Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2008 17:27 - Любовно дишане
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 719 Коментари: 0 Гласове:
0



image

След „Стратегиите за дълбоко дишане“ на Марица Колчева, ще можем да се насладим и на „Места за дишане” - любовен роман на Емануил А. Видински.

Изданието е в рамките на поредицата „Нова българска литература” на издателство „Алтера”.

Места за дишане” е роман за търсенето на устои, когато любовта изчезва. Роман за четенето на един мистериозен писател и цинизма на самотата, с превключване към историята на жената, която прави повествованието сетивно, топло и някак познато.

Още повече, че умело са вплетени реалии от столичния живот. Разказът говори понякога с омраза, понякога с носталгия и копнеж, но винаги – човешки и разбираемо.

Благодарение на всичко това, „Места за дишане” е книга, която се чете бързо, почти на един дъх.

Книга, която през ада на другите и личните ни лудости връща на читателя радостта от живеенето.

Роман, който иронично заявява, че „истински важните неща са много малко и почти всичко може да бъде отложено за следващия ден. Почти всичко.”

Търсенето на това „почти всичко” е движещият механизъм на „Места за дишане”.

Емануил А. Видински е автор на проза и поезия. През 2004 г. печели конкурса „Рашко Сугарев” за разказа си „4 октомври”, през 2005 г. дебютната му книга „Картографии на бягството” достига до финалната шестица на наградата „Елиас Канети”.

Съосновател и барабанист на етно-рок група „Гологан”. Съосновател на хуманитарния семинар „Ъгъл” върху творчеството на Томас Ман, Достоевски и Чавдар Мутафов.

В периода 2005 – 2006 г. е редактор на музикалната страница на „Литературен вестник”. Публикувал е свои текстове в периодичния печат, както и в специализираните портали за литература.

„Места за дишане” е втората му книга.

Издава: Алтера




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2211615
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205