Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2008 17:06 - Всички заедно
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 348 Коментари: 0 Гласове:
0




image

Около петдесетина творби – пастели и акварели ще представи в настоящата си изложба живописецът Александър Янков.

Тя вече е на етаж 4 в Национален Изложбен Център "Шипка 6" и в нея художникът е подбрал произведения от няколко тематични цикъла, които е подготвял през последните години: Портрети на колеги, Кремиковци, Пейзажи, Библейски теми.

В осмата му поред изложба етиката и вярата са постоянни негови вдъхновения.

Въпросите, които го вълнуват са свързани с изконните християнски етични и морални ценности и с голямата тема за човека в неговата ежедневна работна среда – новият човек, промяната на човека в ежедневието и труда.

Александър Янков е роден на 28.10.1952 г. в София. От 1968 до 1972 г. учи в Художествената гимназия в София. През 1979 г. завършва НХА специалност живопис при професор Панайотов. Преподава в СХУПИ “св. Лука” София, от 1986 г. е работник в печатница Балкан, а след това работи в комбината Кремиковци.

Изложбата ще продължи до 19 май.

На етаж 3 на „Шипка 6“ пък е Годишната изложба на секция “Графика и илюстрация” към Съюза на българските художници.

Събитието е поредно, а зад гърба му е дълга традиция.

Основен принцип в организирането на изложбата е, че в нея имат право да участват всички автори членове на секцията и на съюза, без ограничения по отношение на техниката и материала на показваните творби.

В отделните модули ще видим както печатна графика така и рисунка, пастел и живопис, всеки автор взима участие в аранжирането на изложбата, така че изложбата представлява пъстър калейдоскоп от възгледи, методи и стилове.

Всяка година в експозицията присъства по една възпоменателна част. Тази година тя е посветена на творчеството на Димитър Бакалов.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2219196
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205