Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2008 16:47 - Невинен до доказване на противното
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 851 Коментари: 0 Гласове:
0



У нас излиза новият роман на наричания „Хичкок на книгите“ Харлан Коубън - „Невинният“.

В него поговорката „гузен негонен бяга“ отстъпва място на далеч по-прагматичната „ако ти дават, взимай, ако те гонят, бягай!“.

„Невинният“ разказва историята на Мат Хънтър, който едва 20-годишен прави фатална грешка и една ужасна нощ белязва целия му живот.

Тогава Мат наивно се опитва да разтърве двама побойници и неволно убива единия. Заплаща грешката си с 4 години в затвора, откъдето е излиза с твърдото решение да не се връща.

Тринайсет години по-късно животът му най-сетне започва да си влиза в релсите – има добра работа, бременна жена, която боготвори, предстои му да сключи сделка за къщата на техните мечти...

Тогава получава по мобилния си телефон компрометиращ видеоклип на любимата жена с чернокос непознат.

И преди да успее да разбере какво става, вече бяга от закона - от ченгето, с когото като деца са били добри приятели и от млада инспекторка, която разследва странната смърт на монахиня със силиконови подплънки...

Автора на книгата - Харлан Коубън – последно се срещнахме покрай „Гората”, която също разказваше за престъпление, което преследва човека цял живот.

Той е първият автор в историята, спечелил и трите престижни литературни награди за криминални книги “Едгар”, “Шеймъс” и “Антъни”.

Романите му са преведени на повечето езици и се радват на огромна популярност в цял свят.

Издава: Колибри



Тагове:   доказване,   невинен,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2218105
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205