Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2008 13:14 - Princess of Nebraska and A Thousand Years of Good Prayers
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 598 Коментари: 0 Гласове:
0



Сред шедьоврите на американското независимо кино, които ще бъдат показани у нас, са два филма на режисьора Уейн Уон - “Принцесата от Небраска” и “Хиляда години молитви”.

Цели 11 години след успешния “Китайска кутия”, режисьорът отново се връща към темата за отношенията между китайците и американците и за отчуждението между тях.


“Хиляда години молитви” е удостоен със “Златна раковина” на фестивала в Сан Себастиан’07, както и с наградите за най-добър филм и най-добър актьор (на Хенри О) от същия фестивал.

Създаден по сборник с истории за съвременния живот в Китай и САЩ, филмовият разказ проследява пътуването на един китаец, преживял смъртта на съпругата си.

Решен да потърси в Щатите отчуждената си дъщеря, с която не са се виждали от 10 години, той предприема пътешествие, което събужда в него освен бащинската обич и любовта към жената, неочаквано появила се на пътя му.


Другият филм на Уейн Уон - “Принцесата от Небраска” е разказ за несгодите на бременно китайско момиче в Съединените щати.

През 24-те часа от живота на Саша, която напуска колежа в Небраска и тръгва към Сан Франциско с намерение да се освободи от нежеланото дете, впечатляват силно емоционалните моменти - атмосферата на филма също в въздействаща.

И двата филма на Уейн Уон са нискобюджетни и заснети на видео – подробности, които не ги правят по-малко значими или провокативни.



Тагове:   good,   princess,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2217877
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205