Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2008 21:05 - Бродуей 2009
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 1160 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.12.2008 21:10


Виж основния текст

Освен познати мелодии, на сцената ще се появят и доста добре известни лица. Сред тях е носителката на “Оскар” Джейн Фонда, която ще участва в шоуто"33 Variations". Актрисата се завръща на тази театрална сцена след 46-годишна пауза.

Мюзикълът е написан и режисиран от Моисес Кауфман и разказва за запалена изследователка на Бетховен.

Джейн Фонда за първи път се качи на сцената на Бродуей през 1960 г., когато участва в мюзикъла "There Was a Little Girl".

И легендарният видеоклип на Майкъл Джексън "Thriller" ще се превърне в бродуейски мюзикъл.

Продуцент на постановката ще бъде собственикът на нюйоркския театър Джеймс Недерландър.

14-минутният видеоклип на песента от едноименния албум е заснета от режисьора Джон Ландис. Той е показан за пръв път по MTV през 83-а година.

Излезлият през 1982-а година Албумът на Майкъл Джексън "Thriller" излиза през 1982 г.
В него  влизат хитове като Billie Jean, Beat It, Girl Is Mine и Thriller.

R&B музикантът Ъшър също ще се изяви на Бродуей. Носителят на пет награди Грами ще изиграе безскрупулният адвокат Били Флин в мюзикъла „Чикаго“. Това ще е музикалният дебют на Ъшър на сцената на Бродуей, обявиха продуцентите Бари и Фран Уейслър.

Идеята за „Чикаго“ е на Джон Кандер и е по книгата на Боб Фоси. Оригиналът на мюзикъла е показан за първи път на Бродуей през 1975 г.

Другите дебютанти на Бродуей са музикантите от Scissor Sisters, които  ще напишат няколко песни за мюзикъл. Шоуто се базира на романа “Tales of the City” на Армистед Маупин за живота в Сан Франциско.

“Tales of the City” бе избрана за най-добра гей-книга в класация на Острова през 2006 г. Романът е продаден в милиони копия, по историята е направен и телевизионен сериал през 90-те години.

Най-страшното предложение за следващата година на Бродуей принадлежи на майстора на ужаса Стивън Кинг.
На театралната сцена ще се постави сценария на спектакъла "Ghost Brothers of Darkland County" по музика на Джон Меленкамп.

Първоначално премиерата ще се състои на сцената на театър Алайънс в Атланта през април 2009 г., но се предвижда по-късно постановката да бъде представена на Бродуей.

Действието в спектакъла се развива в измислен град в щата Мисисипи и  насочва вниманието върху смъртта на двама братя и младо момиче през 1957 г., както и върху легендата, свързана с тази трагедия. Режисьор на мюзикъла ще бъде Питър Аскин.



Тагове:   Бродуей,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2211677
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205