Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2009 12:28 - MOTLEY CRUE - био за групата
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 1604 Коментари: 3 Гласове:
0



MOTLEY CRUE е не само най-вдъхновяващата банда за поколения рокери, но и за много от рок изпълнителите. Още с първият си албум Too Fast for Love /1982г/, бандата жъне шеметен успех и е съпорт на Kiss в турнето им Creatures of The Night /1983г/.

По-късно същата година, хулиганите на американския рок се представят впечатляващо пред над 350 000 зрители на US Festival в Сан Бернадино, заедно с титани като Ozzy Osbourne, Judas Priest, Van Halen и Scorpions.

С особена лекота грабват публиката - с неподражаемото си излъчване и “хулиганското”, което постоянно витае около тях.

Следват още пет супер успешни албума, които наред със скандалите около членовете на групата и бунтарския имидж, които безспорно е част от чара им, превръщат Mцtley Crьe в истински звезди на световния Рок.

Славата им на лоши момчета и женкари е част от визитката на бандата - всеки един от тях е женен и развеждан многократно за едни от най-красивите жени в света.

Рокерите са магнит за топ модели, манекенки и актриси, дори озаглавяват един от най-успешните албуми в историята си Girls,Girls,Girls. Всеки от познатите герои има по няколко брака предимно с модели на Playboy, като безспорно най-известен е бракът на Томи Лий и “спасителката на плажа” – Памела Андерсън.

Скандалната двойка се жени през 1995г, познавайки се само от няколко дни, а серията шумни скандали и побои води барабаниста за 6 месеца в затвора, след доста бурен развод.

С над 80 милиона продадени албума в целия свят, с три номинации за Grammy /последната от 2009г/ в категория Best Hard Rock Performance, многократно номинирани за American Music Awards за Favorite Heavy Metal/Hard Rock Artist, бандата в крайна сметка получава наградата в категорията Favorite Heavy Metal/Hard Rock Album през 1991г.

Aлбумите и синглите на групата са в първите позиции на класациите в САЩ, Великобритания и по света, със златен и платинен статус, като един от най-успешните им за всички времена остава албума Dr. Feelgood.

През 2001г скандалната четворка отново разбужда духовете около себе си като издава биографичната книга The Dirt, която постига изключителен успех и продажби, а New York Times я нарича “саундтрак” на бурната история на бандата.

Интересен е и фактът, че Mцtley Crьe е сред малкото групи в света, притежатели на собствените си права. След като от самото начало те са издавани от Elektra Records, през 1998г, отношенията им се влошават и бандата създава собствен лейбъл. Откупва авторските права на албумите си и преиздава най-добрите от тях през 1999г.

През 2005г издават две платинени CD-та Greatest hits със заглавието Red, White & Crьe а през 2006г са на турне заедно с Aerosmith. В началото на същата година Mцtley Crьe се сдобиват и със собствена звезда в Алеята на славата на официална церемония в Холивуд.

В типичния си непокорен стил, от името на бандата Nikki Sixx с удоволствие отбеляза, че звездата им се намира на “възможно най-подходящото място по алеята – между витрините на най-големите магазини за бельо на булеварда”.

За последния Saints of Los Angeles Nikki Sixx споделя, че: “появата му не е някаква носталгия, а по-скоро е дошло времето да правим своята нова музика отново”.

С чувство за хумор и с вид на разбойници “Светците” се завръщат по-шумни от всякога, посрещнати изключително добре - първо от световната преса, а след това и от публиката.

А най-добрата новина за българските фенове е, че ще могат да се срещнат с тях на живо - на 1-ви юли на Каликра Рок Фест 2009. Организаторите напомнят, че билетите за тридневния фестивал ще бъдат пуснати в средата на м.март, а третият хедлайнер ще бъде обявен до няколко дни.



Тагове:   Motley,


Гласувай:
0



1. анонимен - DYjDxgWA
24.05.2011 14:51
That's not just the best answer. It's the beestst answer!
цитирай
2. анонимен - CCFjtvuyuVRCxHrSlg
25.05.2011 19:25
f4Ccoz , [url=http://cxcosaqljymd.com/]cxcosaqljymd[/url], [link=http://qbdaxknjhkzd.com/]qbdaxknjhkzd[/link], http://gjnjbbpiempk.com/
цитирай
3. анонимен - zrItKuQIek
31.05.2011 17:31
t4JBbb , [url=http://mslyqmxgfefr.com/]mslyqmxgfefr[/url], [link=http://sqrhiolevclw.com/]sqrhiolevclw[/link], http://tgawylkugugx.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2212285
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205