Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2009 11:54 - Повече за Емил Харизанов
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 1791 Коментари: 5 Гласове:
1



Емил Василев Харизанов е син на керамиците Васил и Пепа Харизанови. От малък проявява интерес към занаята на родителите си и учудва със сръчността и начина си на мислене, неприсъщи за възрастта му.

По-късно е приет в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров”. Там Емил доразвива таланта и уменията си, като обръща особено сериозно внимание на часовете по скулптура. След успешното си дипломиране, Емил полага изпити и е приет в Академията за приложни изкуства във Виена.

Той е сред малцината в курса на известния австрийски професор по скулптура и мултимедии Ервин Вурм, който отличава Емил, възлагайки му самостоятелни задачи и упражнения.

По време на обучението си във Виена той работи и се издържа сам като първоначално разнася пици, а по късно работодател му става самият Ервин Вурм.

През изминалата 2008 година Емил завърши шести семестър от следването си в Академията за приложни изкуства във Виена.

През лятото на същата година, на 24 август, инцидент промени живота му и го прикова към болнично легло.

При скок от кей, не по висок от метър, в плитчина на Варненското езеро, счупва пети шиен прешлен. В момента двадесет и три годишният Емил е в съзнание, парализиран от раменния пояс надолу с частична подвижност в ръцете, но с висок шанс за оздравяване.

Израелският неврохирург проф. д-р Юлий Трегер (заместник директор на израелската клиника Льовенщайн), който дойде лично в дома на сем. Харизанови, за да прегледа Емил, смята, че за възстановяването му има над 90% шанс.

За тази цел е необходимо събирането на средства за лечение и ехабилитация извън България, надхвърлящи 200 000 евро. Вариантите до момента са два: Изрел в клиниката Льовенщайн и Параплегичен център в Швейцария в клиниката Нотвил. В момента се проучват и други клиники в Германия и Словения.

След преживяната силна депресия вследствие травмата и парализата, Емил възвърна най- силната лечебна сила – вярата и волята си за пълноценен живот.




Гласувай:
1



1. анонимен - hRAFvQYPfISN
24.05.2011 05:02
Wow, thatВ’s a really clever way of thniking about it!
цитирай
2. анонимен - dxgRrUDecjN
24.05.2011 15:43
NwpLsI <a href="http://obumnfjgoxcu.com/">obumnfjgoxcu</a>
цитирай
3. анонимен - pjJRncMEP
25.05.2011 17:54
qahssh , [url=http://wmllfgxyszrn.com/]wmllfgxyszrn[/url], [link=http://bxazmlljhpaw.com/]bxazmlljhpaw[/link], http://hlsfbcbkqalj.com/
цитирай
4. анонимен - AyfXcizzGen
28.05.2011 12:07
ElBfJi <a href="http://hlwxhgrqvalt.com/">hlwxhgrqvalt</a>
цитирай
5. анонимен - PkEkZFhlLToz
31.05.2011 18:35
8NfMnw , [url=http://xdrjyasgdpsy.com/]xdrjyasgdpsy[/url], [link=http://hbedroyrrsav.com/]hbedroyrrsav[/link], http://wcfxwjhdywgl.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2211597
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205