Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2009 10:49 - Конкурсна програма на Любовта е лудост 2009
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 1751 Коментари: 0 Гласове:
0



ЛЮБОВ.РУ
Сценарий: Марина Сулейманова
Режисьор: Марина Сулейманова
В ролите: Алексей Анищенко, Петр Кислов, Людмила Свитова, Павел Прилучний,Надежда Беребеня и др.
Саша е увлечен по състудентката си Соня. Нейният баща, влиятелен човек в музикалните среди, предлага на младежа пари срещу песен. Търсейки в интернет подходящ текст, Саша подхваща виртуално общуване с непозната девойка, в която се влюбва. При срещата им той е стъписан – Мая е красива, но в инвалидна количка. Саша се връща при Соня, но чувството за вина го кара да търси непознатото момиче.
Случайно той я вижда в дискотека, където тя танцува с приятели. Саша разбира, че Мая, преживяла веднаж любовно разочарование, е поставила на изпитание чувствата му.
Приятелите на младежа също се сблъскват с неочакваните капризи на любовта, за да разберат, че чувствата трябва да се възпитават.

ЦВЕТОВЕТЕ НА СТРАСТТА

ИНДИЯ, 2008
Цветен, 35 мм. 130 мин.
Сценарий: Санджив Дута, Кетан Мехта
Режисьор: Кетан Мехта
В ролите: Рандип Худа, Нандана Сен, Джим Бьовен
Великият индийски художник Раджа Рави Варма полага основите на модерното индийско изкуство, помага с вдъхновението си на движението за независимост, а със своите изображения на индийски богове и богини участва в раждането на индийското кино. Най-напред обаче той трябва да открие своята муза, която се явява в лицето на великолепната Суганда. Варма е омаян от прелестта на своя модел и това обаяние прелива в гореща, окъпана в цветове любов, отразена в живопистта на художника. Религиозните посредници на властта виждат опасност във все по-еротичните творби на Варма и го изправят пред британски съд, за да бъде съден за богохулство.

ПОСЛЕДНО ЗАВРЪЩАНЕ У ДОМА
Кипър, 2008
Цветен, 35 мм, 110 мин..
Сценарий: Корина Аврамиду
Режисьор: Корина Аврамиду
В ролите: Ставрос Лурас, Кристофър Греко, Попи Авраам, Мария Китсу, Осман Алкас, Димитрис Ксистрас, Мария Христодуло и др.
Любовна история, която се разгръща на фона на нестабилния политически пейзаж в Кипър през 1974 година. Малка общност живее в света на своите си лични истории, мечти и скрити страсти. Но красотата и невинността изчезват, защото загубите и предателството променят нещата завинаги.

ЛУННА СОНАТА
САЩ, 2009
Цветен, HDV, 108 мин.
Сценарий: Челик Каялар
Режисьор: Челик Каялар
В ролите: Ирена Хофман, М.Дж. Карми, Уорън Дейвид Кайт и др.
Можем ли да се спасим от последствията на нашия морален избор? Забравени ли са греховете или те продължават да живеят в нашата подтискана памет? Препускайки из хаоса и разрухата, едно заможно семейство от Сан Франциско стига до истината. Bсичко това е разказано в “Лунна соната” – съвременен психологечески трилър.


ПОСЛЕДНАТА КРАЛИЦА НА ЗЕМЯТА
Иран, 2006
Цветен, 35 мм. 89 мин.
Сценарий: Мохамад Реза Араб, Мохамад Тораби
Режисьор: Мохамад Реза Араб
В ролите: Горбан, Нияфи, Асгар Хемат, Али Азания, Ала Мошени, Али Акбар Пейганбари и др.
Алибакш е афганец, който е принуден  да напусне жена, семейство и дом, за да търси работа. Той се озовава в Иран, където се препитава в плантация за добиване на къна. Алибакш е щастлив да помага с пари на семейството си, но липсата на жена му го кара да мечтае за деня, в който те ще са отново заедно. След терористичните атаки на 11 септември американските военни възнамеряват да извършат ответна акция срещу Афганистан. Отчаяните опити на Алибакш да  се завърну у дома или да се свърже със жена си са напразни…


ГОСПОДАРЯТ НА ВРЕМЕТО
Финландия, Германия, Италия, Русия, 2008
Цветен, 35 мм. 102 мин.
Сценарий: Иракли Квирикадзе, Мария фон Хеланд
Режисьор: Нана Джорджадзе
В ролите: Мераб Нинидзе, Анна Антонович, Чулпан Хаматова, Нино Кирадзе и др.
Награди и фестивали:
Хоф 2008 – номинация за най-добър филм
Близнаците на г-жа Солени устни растат без баща. Мсмчето и момичето вярват, че той е таен агент и супергерой. Бащата се завръща у дома и се оказва, че той е един невзрачен метереолог, който е излежавал несправедлива присъда. Децата не желаят да приемат, че това е баща им. Секси госпожата е влюбена в друг мъж, но се връща при съпруга си.  Той е открил, че може да влияе и дори да манипулира времето. Той може да превърне лятото в люта зима. Невероятно! А може би той ще използва дарбата си, за да събере отново семейството си?


ЧЕРЕН ЛЕД
Финландия, Германия  2008
Цветен, 35 мм. 110 мин.
Сценарий: Петри Котвица
Режисьор: Петри Котвица
В ролите: Ути Менпее, Рита Катая, Марти Сусало и др.
Сара е способна и чувствителна жена на средна възраст. Успешната й лекарска кариера е поставена на изпитание, след като случайно научава за любовната връзка на своя съпруг с негова студентка.
Сара замисля отмъщение…


МАЛКАТА МОСКВА
Полша, 2009
Цветен, 35 мм.   113 мин.
Сценарий: Валдемар Кжищек
Режисьор: Валдемар Кжищек
В ролите: Светлана Ходченкова, Леслав Журек, Дмитрий Улянов, Елена Лешчинска, Артьом Ткаченко и др.
Руският летец Юрий посещава полски град, в който е служил през 60-те години. Там е погребана съпругата му. Скитайки из града, той се връща в миналото и преживява отново драмата, която погубва жена му и разваля семейното му щастие.


ПРИМА ПРИМАВЕРА
Унгария, България, Великобритания & Холандия, 2008
Цветен, 35 мм. 86 мин.
Сценарий:: Пол Соламон; Ендре Хюлес; Янош Еделени, Мария Станкова
Режисьор: Янош Еделени
Оператор: Тибор Мате
Музика: Патрик Хейвс
В ролите: Весела Казакова, Андор Лукач, Антъни Камерлинг, Джоко Росич, Еникьо Бьоршьок, Красимир Доков, Койна Русева, Малин Кръстев
Габор е наивен мъж на средна възраст. След убийството на майка му по време на банков обир животът му се преобръща напълно. Той и проститутката Йоли са единствените, които могат да разпознаят крадеца – убиец. За да се спасят от него, те трябва да се скрият някъде. “Въоръжени” с огромен полилей, който Габор иска да подари на баба си, странната двойка се насочва към границата, търсейки убежище в къщата й в Сърбия. Починала отдавна, бабата се оказва “жива” само във въображението на Габор. Докато двойката се опитва да се устрои в селото, крадецът неуморно ги преследва, намирайки помощник в лицето на местен полицай. Балансирайки между суровата реалност и въображението Габор и Йоли успяват да оцелеят, да се намерят един друг, да погледнат на света около себе си по нов начин и най-важното – да преоткрият самите себе си.


ВСИЧКИ ДРУГИ
Германия, 2009
Цветен, 32 мм. 119 мин.
Сценарий: Марен Аде
Режисьор: Марен Аде
В ролите: Биргит Минихмайр , Ларс Айдингер, Никол Маришка, Ханс-Йохен Вагнер Награди фестивали:
Берлинале 2009 – Сребърна мечка (Награда на журито и за женска роля)
Архитектът Крис и неговата приятелка Гити прекарват безгрижна ваканция в Сицилия. Крис е затворен и несигурен в себе си човек, докато Гити е освободена и жизнена дама. Въпреки невинните игри и тайни ритуали, става очевидно, че  връзката им е заредена с конфликти. Те се проявяват внезапно след срещата на влюбените с друга немска двойка. Като характери Ханс и Сана са тяхна противопожност и това само дасилва напрежението между Крис и Гити. Но те имат шанса да потърсят отново себе си и да бъдат щастливи като всички други…


Тагове:   конкурс,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2217780
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205