Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2011 15:14 - Бавно: Изговорен свят 3 - участници
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 2942 Коментари: 4 Гласове:
0



Стефан Иванов е роден през 1986 в София. Завършил е Френската езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин” и философия в СУ „Св. Климент Охридски”, специализирал е в Сорбоната.

Издал е стихосбирките „4 секунди лилаво”, „Гинсбърг срещу Буковски в публиката” и „Списъци”. Участвал е в сборниците „Антология на живите”, „Любовни упражнения“, „Секс off” и „Имена на любовта”. Бил е част от писателската група „Бърза литература”.

Публикувал е поезия, проза, пътеписи, интервюта, есета и литературна критика в повече от двадесет вестника и списания („Егоист”, „Maxim”, „Списанието на Мтел”, „Една седмица в София”, „Капитал Лайт”, „Алтера”, „Жената днес”, „Мениджър”, „Интро”, Hustler, вестниците „24 часа”, „Литературен вестник”, „Монитор”, „Сега” и „Култура”). В списъка на списание „Егоист” за стоте най-успешни хода на списанието и виновниците за тях е на 16 място.

Негова поезия е превеждана на английски, гръцки, хърватски и сръбски. Превеждал е Алън Гинсбърг и Сергий Жадан.

Печелил е награда за sms поезия. Номиниран е за националната награда за поезия „Иван Николов”. Два пъти е бил подгласник, според гласуването на публиката, във фестивала „София Поетики” (2008, 2010).

Още за и от него - на личния му сайт – www.siv.sofiascape.com

Блуба Лу (Димитър Паскалев и Константин Кацарски) са една от най-иновативните български формации на 21 век. Благодарение на реализираните до този момент албуми: Bluba Lu In Wonderland (2001), MOOGaMOOD (2002), Re:Verb (2004), World Melancholy (2007), Groove Euroope (2008) и Quadrotopia (2010), те не просто се нареждат в авангарда на българската музикална сцена като пионери, опитващи се да експлоатират в сценичните си изяви нетрадиционни подходи при поднасянето на музиката си, но и са сред основните “виновници” за съществуването на уникална съвременна българска музика.

В началото на 2010-а Димитър и Константин записаха албум с Еди Стивънс от Молоко, който тепърва предстои да бъде издаден, а по-късно, с впечатляваща промоция, бе представен последният им двоен албум Quadrotopia – концептуално бижу, чиято втора част Quadrotopia Remixed е българското предложение за Грами в категорията за най-добър електронен проект. С подхода и професионализма си при реализацията на всеки проект, Bluba Lu отдавна са доказали мястото си сред най-уважаваните групи от българската публика. Тръгвайки от “ъндърграунд” сцената, минавайки през създаването на първия български, независим лейбъл – “Жълта музика” и до днес, Блуба Лу предлагат все така качествен звук, смесващ трип хоп, ню-джаз, ритъм’енд’блус, спейс-рок и доближващ ги до изпълнители от компаннии като WARP, 4AD, Ninja Tune и Sonar Kollektiv.

Момчил Миланов е роден през 1986 в София. Завършва Френската гимназия през 2005 г. и става лауреат на националната олимпиада по литература. Следва право в СУ „Климент Охридски”. През 2009-2010 специализира международно право и право на Европейския съюз в Страсбург. През следващата година е приет за магистратура по международно публично право в Страсбург. Има публикации в “Една седмица в София”, “Капитал Light” и “Монитор”, liternet.bg и litclub.bg. В момента подготвя роман със заглавие „Невидимо присъствие” и книга в съавторство със Стефан Иванов – „Търси се”. Поддържа блог – www.mlmilanov.blogspot.com

Радослав Чичев (1981) е завършил история в СУ „Св. Климент Охридски”. Понастоящем е един от водещите на предаването „Аларма” по програма „Христо Ботев” на БНР. През месец март 2010г., пиесата му „Колекционерката”, заедно с „Гарванът” от Калина Попянева, печели първа награда на конкурса за камерна пиеса „Славка Славова” на „Театър 199”. Свири на бас-китара в групите „Кака Сяра” и „Дует Дворжак”.




Гласувай:
0



1. анонимен - YDwxeZyw
24.05.2011 12:33
BION I'm ipmresesd! Cool post!
цитирай
2. анонимен - DHDrArpawF
25.05.2011 14:09
Fz8UPO <a href="http://gjijqfkrmcbj.com/">gjijqfkrmcbj</a>
цитирай
3. анонимен - NIkwhnnmL
25.05.2011 18:25
Sw9O3F , [url=http://mmqakfpfiird.com/]mmqakfpfiird[/url], [link=http://eafwcwixvlbz.com/]eafwcwixvlbz[/link], http://hpwbvbkkjdbo.com/
цитирай
4. анонимен - EPMsZjRpWxBegSh
31.05.2011 17:31
Q1wF04 , [url=http://szfogoizajmt.com/]szfogoizajmt[/url], [link=http://ntxxjrzlogok.com/]ntxxjrzlogok[/link], http://lnfzddaddvtm.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2218393
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205