Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2011 08:32 - Качествата на писателя, според Роалд Дал
Автор: artdnes Категория: Изкуство   
Прочетен: 1622 Коментари: 0 Гласове:
1



Какво трябва да направиш, та писането да се превърне в основна професия?

Ето някои качества, които се налага да притежаваш, или да се опиташ да придобиеш, ако искаш да станеш писател [според Роалд Дал]:

  1. Трябва да имаш развита фантазия.

  2. Трябва да можеш да пишеш добре. Тук става дума за умението да караш сцените да оживяват в представите на читателя. Не всеки притежава това качество. То е дарба, която или имаш, или нямаш.

  3. Трябва да си упорит. С други думи, да не се отказваш от замисленото и да следваш плана си час след час, ден след ден, седмица след седмица, месец след месец.

  4. Трябва да си перфекционист. Това означава никога да не си доволен от написаното и да го преработваш докато не се получи най-доброто, на което си способен.

  5. Трябва да притежаваш силна самодисциплина. Ти работиш сам. Нямаш работодател, който да те уволни, ако не се явиш на работа, или да те подтиква, ако започнеш да изоставаш.

  6. Ще ти е от голяма полза, ако притежаваш силно чувство за хумор. Липсата му може и да не се усети, ако пишеш за възрастни, но при децата това би било фатално.

  7. Трябва да притежаваш и доза скромност. Писател, който смята произведението си за прекрасно, обикновено си търси белята.

 



Тагове:   роалт дал,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2212312
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205