Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2007 13:31 - Менсън, батко. Яко!
Автор: artdnes Категория: Музика   
Прочетен: 2530 Коментари: 12 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Напоследък се преситих от концерти. Ама честно. И все хубави. И като взема да пиша някак все оди се получават – приятелите викат “Айде стига бе, то всичко най-хубаво – дай малко скептицизъм”. Абе честно бе – слабо нямаше почти този сезон. Ни на джаза, нито на другото. И затова много се чудех дали да пиша за Менсън. Знам, големият не е за изпускане, ама както съм му фен пак щеше да стане епопея. Но да пропуснеш Менсън сигурно би било грандиозно тъпо.

И ето...

Изслушах с носталгия по олд-скуул еднообразните готик-хеви метъли от Type O Negative. Дигнах няколко пъти ръчички и поплясках вдъхновена от феновете до мен на трибуните, изпих малко бира и се пльоснах да чакам Менсън на точното място – на терена.

Ето тук почват критиките, за да не стане епопея текстът. Организорите в някои отношения наистина се бяха пооакали. Не че нещо, ама озвучаването беше откровено кофти. Ту басът дъни така здраво, че ми падат пломбите, ту изпърдява няколя колона, ту нещо спира да се чува. Това е скапаният синдром на всеки български концерт – да има значение на какво разстояние и под какъв ъгъл слушаш от колоните. Това никъде не е така, но явно няма да се научим скоро.

Освен това визията на екраните беше трагична. А екранът с видеото на бандата беше забутан в дъното на шатрата и съвсем не се виждаше. Нещо осветленийце, аранжировка, ала бала? Както и да е. Визията на самата сцена беше толкова впечатляваща, че компенсираше екраните. Запазих си и лентичките, които се изсипаха адски впечатляващо на две от песните. Освен това всички бяхме достатъчно близо до Менсън за да не ни трябва видео.

И като стана дума за близо – ъъъ... на някой да му хрумва, че тази шатричка с платформа не е за Менсън?!? Не може Азис да пълни стадион, а на Менсън да му отпуснат някаква мижава сценичка с 10 метра разстояние пред нея. Не, не и не!

Бе чудя се аз, какво точно пречеше сцената да бъде на стадиона – тревата ли щяхме да изпотъпкаме, какво ли. И ми просветна когато по едно време се качих пак на трибуните. Ами то нямаше хора бе! Явно феновете не са достатъчно. Страх ги е било сигурно, че ще стане резил защото ще бъде рехаво на големия стадион. Все тая. Пак беше рехаво около мен. Това е хард музика, по дяволите.

И както се чудех на тази тесничка пътечка, освен да потичам и да направя няколко лицеви,  какво може да стане, то стана. Стана ми. Стана ни на всички.

Защото въпреки всички гореспоменати глупости концертът беше НЕЧОВЕШКИ. Мерилин Менсън е култ, някакво идиотско извънземно. Пее с 10 гласа, показа си задника, смени некви костюми. Настръхвам ей сега като се сетя как яко се раздава по концерти.

Наживо групата звучи адски истински, свиренето им е почти едно към едно със записа. Само дето излъчва цялата енергия на тези хора. Минава през теб и те блъска като камион. Сценично поведение, харизма, наречи го както искаш. Когато Менсън е на метри от теб и те погледне и посочи, като зомби крещиш с цяло гърло, махар с ръце и се размазваш.

Репертоарът беше много добре подбран - имаше хитовете, които всички знаем, имаше новия албум, имаше и меланхолията, и извратената ирония, и агресията, и екстазът, които са във всеки албум на групата.

Въпреки че някакъв глупак му налетя в гръб, за да го гушне и Менсън така се стресна, че го бутна и си метна микрофона по него, накрая фронтменът на бандата слезе и хвана ръцете на първите редове (черна завист ме гризе). Възприех това като жест и адски се изкефих.

Накрая – истинският фен не обръща внимание на дребните подробности. Той беше тук, пя, раздаде се докрай, имахме шанса да го видим и да припаднем. Като съм го гледала по интервюта и съм чела хиляди негови биографии, никога не съм мислела, че ще мога с просто око да го мерна и да му се порадвам. Е, мернах го.

Зяпах го и го изпих целия. Беше най-якия наркотик, който те изстрелва в точното място на съзнанието. Това е. Просто велик.



Тагове:   батко,   Менсън,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lorryaz - ...
05.07.2007 15:07
днес обаче не остана човек, който да не е писал в блога си за ММ... :D
цитирай
2. felixkotkov - Този блог е по-специален:)
05.07.2007 15:29
Тук пишем за всичко, което се случва, не само за Менсън. Идеята е да е тип новинарски. Той си е такъв де... Все пак пускам новините, които се качват и в сайта:)
цитирай
3. анонимен - Mdaa
05.07.2007 16:22
Pozdravleniq za hubaviq posting, lichi si kogato choveka e otishyl malko po-informiran, nasladil se e na koncerta i ne e choplil semki, tyrseiki nedostatycite i myrmoreiki pod nos...Dosta me nerviraha ostanalite blogeri, za koito otdaleche si lichi, che ne sa nikakvi fenove, otishli sa tam s ideqta, che nqma da im haresa i sa nqmali tyrpenie da svyrshi, za da se priberat i da napishat zlobnite si komentarcheta...Kakto i da e, evala za obektivnoto mnenie!

P.S. Izvinqvam se za latinicata, nqmam izbor v momenta ;)
цитирай
4. earthquake - Не разбрах
05.07.2007 16:57
Аз съм умерен фен на Мерилин Менсънов, но не ходих на концерта. Сега четох поне 6 поста за него и едно не разбрах - Последно концертът добър ли беше или не? С ръка на сърце, би ли платила втори път за СЪЩИЯ концерт? (ако трябва да плащаш де:))
цитирай
5. artdnes - :) да това
05.07.2007 17:04
за плащането при нас-гадните журналя много не важи... Но да, бих бих бих. бих отишла втори път. Беше наистина супер.
цитирай
6. анонимен - omruzna mi....
05.07.2007 18:32
Earthquake, ako ne si razbral dali e ili ne e, to moje6 da si siguren 4e do dove4era 6te izliazat o6te pone 10-ina posta za koncerta na M.M.
Hora, molia vi se, stegnete se....toya da ne e Bog 4e cial den slu6am i 4eta za nego...
dnes.bg pishe za nego
blog.bg naseleno s postove za nego
mp3.bg pak ...
stiga be!!!
6te se obadia na Alena da i kaja 4e dnes znaka mi se namira pod zvezdata na Merlin Menson.
Edinstvenoto pritesnitelno , koeto se pitam .... Naistina li samo Merlin Menson moje da ni e ob6tata tema...
dano ne...
цитирай
7. анонимен - manson
05.07.2007 22:20
ето тук е най точно, атрактивно, кратко и ясно - www.danielnen4ev.blogspot.com

Иначе вижте и моя сайт - mmst-bg.com
цитирай
8. анонимен - сцената....
06.07.2007 00:15
ами не е точно така.... сцена не може да бъде на стадион, защото ще потъне...

тази трева всъщност представлява едни чимове, които покриват един дренаж под тях... и всяко нещо по тежко има реалната опастност да потъне...

когато строихме сцената за мейдън... шефа на стадион локомотив вдигна лошия скандал заради палатката, която беше на 35 метра от сцената и там стояха озвучители, следачи и прочие неща....
беше го страх именно да не потъне надолу... а тя си беше 12 метра желязо все пак

представи си ако цялата сцена е там.... със сигурност щеше да смаже дренажа

иначе върху тревата се слага белия eventdeck и не е никакъв проблем да я тъпчат хората
цитирай
9. анонимен - Hajde hajde. . . Kogato Metallica ...
06.07.2007 01:43
Hajde hajde...Kogato Metallica беше в България, на стадиона в Пловдив къде беше сцената? Точно на стадиона долу. Моля моля, има си технология за строене на сцени навсякъде. Деба...ДАжи на Уембли ако не се лъжа сцената е на стадиона...
цитирай
10. анонимен - да....
06.07.2007 13:04
рядко се случва сцена да е на стадион.....

при положение че има кой да изчисли truss риска и да разпредели тежестта по начин по който самата сцена да тежи равномерно върху настилката над чимовете, така че общото и тегло да не е над допустимото... нема проблеми

само че с малко конструкции става така

имах някъде доста материали за това... то всичко си е въпрос на физика
цитирай
11. анонимен - SAMOTNIQT_VOIN
07.07.2007 21:29
Mda, mislq, 4e te razbiram.
цитирай
12. анонимен - m m
22.07.2008 02:01
menson e velik mnogo iskam da otida na negov koncert no neznaia dali skoro shte ima takav v balgaria
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2211827
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205