Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2008 11:11 - По Щурашки
Автор: artdnes Категория: Музика   
Прочетен: 820 Коментари: 0 Гласове:
0




image

Звезден час удари за mp3.bg! От днес там официално можеш да закупиш всички части на четворния албум на Щурците от 2004-та "Антология" и да се включиш в мускетарския марш наравно с всички. Всяка от частите е на цена от 9,00 лв.

След като се сдобиеш с музиката на пионерите на българския рок, можеш да ги наредиш в каквато си искаш поредност, да извадиш стария албум и разлиствайки го да се сетиш, че не само през 20 век е било забавно заради видни фигури като Ален Делон, например.

Група Щурците е създадена в София  когато Кирил Маричков и Петър Цанков от „Бъндараците“ се срещат с Петър Гюзелев и Веселин Кисьов от „Слънчевите братя“. Първото им участие е на студентския бал във ВИТИЗ (8.12.), а през януари 1967 осъществяват и първите си записи — няколко инструментални пиеси и версия на „Песен без Думи“ на „Shadows“.

Групата работи и с Георги Минчев, с когото печели първото официално признание — песента на композитора Борис Карадимчев „Бяла Тишина“ (с участието на струнния квартет "Димов") е удостоена с първа награда във фестивала „Златния Орфей“ и е обявена за мелодия на годината в едноименния телевизионен конкурс.

Следващата 1968 година излиза първата малка плоча, включваща песните „Веселина“ „Звън“, „Малкия светъл прозорец“ и „Изпращане“.

Популярността на Щурците непрекъснато расте, за да достигне своя връх през 80-те. Песните им са актуални, стилово разнообразни и печелят младежката публика. Текстовете на песните са дело на някои от най-известните и талантливи български поети.

В кариерата си групата има повече от 2600 концерта при препълнени зали, като през последните години момчетата и момичетата, които възторжено ги аплодират, не биха могли да имат спомени за началото, поради простата причина, че по онова време още не са били родени.

Досега имат издадени 11 албума преди "Антология". Повече за последния, четете тук



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2217308
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205