Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2008 16:26 - Идват нинджите от Coldcut + видео
Автор: artdnes Категория: Музика   
Прочетен: 440 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Българските фенове вече са имали възможността да слушат цели двама артиста от култовия лейбъл Ninja Tune – Kid Koala миналата пролет и DJ Food – миналия месец.

Сега организаторите от Play events стават особено мили и водят самите нинджа-създатели – Coldcut , при това на живо със смазващо мултимедиино шоу състоящо се от DJ, MC и VJ.

Coldcut са една от групите, без които нито електронната музика, нито хип-хопа щяха да са същите днес.

Над 20 години Jonathan More и Matt Black не спират да експериментират със звуците и визуалните провокации в лайф шоутата си, като лейбълът Ninja Tune е само едно от многото им велики творения.

Вижте кратка част от уникалното им шоу...


Освен, че са първата британска група, която започва да прави парчета със семпли през далечната 1987, Coldcut предефинират хип-хопа с ремикса си на класиката „Paid In Full” на Eric B. & Rakim.

Двамата продължават с дебюта си “What’s That Noise”, който се превръща моментално в класика с парчета като „Doctor in’ the House” с вокалите на Yazz и People Hold On с участието на Lisa Stansfield, които още се въртят по VH1 като задължителни за края на 80-те.

Jonathan More и Matt Black, които са бивш учител и бивш програмист се чувстват странно в позицията на звезди с хитове в топ 10 на класациите, затова се отдават на световно турне с младия по това време Fatboy Slim.

През 1990 в японската част на това турне се ражда и бъдещият независим електронен лейбъл Ninja Tune, който и до днес продължава да издава едни от най – вдъхновяващите артисти на електронната сцена като Аmon Tobin, Bonobo, Chemical Orchestra, Zero db, Kid Koala и др.

Паралелно с авторските си албуми, Coldcut продължават да диджействат, като именно техният микс 70 Minutes Of Madness Journeys By DJ е избран от списание Jockey Slut за „Най-добър микс албум на всички времена”.

Coldcut са и първата група, която развива паралелно визуалната страна на музиката си, достигайки до концепцията за VJ, който да илюстрира звуците им по време на лайф шоуто.

Coldcut идват у нас като част от актуалното си турне „Journeys bу VJ”, в което ще представят едно уникално аудио – визулно пътешествие, заедно с MC Juice Aleem от Big Dada и скреч ди-джея Raj Pannu.

Уникалният лайф, който съчетава видео инсталация, диджейски сет с лайф вокали, ще е най-горещото събитие по фестивалите на стария континент през предстоящата година. Специалните условия на групата за клуб с шест метра височина, огромни видео стени и последни модели видео плеъри са само част от изискванията, които организаторите осигуряват, за да може Coldcut да изнесат своето шоу.

Coldcut са в София на 10 май в клуб Escape.



Тагове:   нинджите,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2217922
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205