Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2008 12:00 - Бащата на готик метъла: искрено и лично
Автор: artdnes Категория: Музика   
Прочетен: 626 Коментари: 0 Гласове:
0



От: Васил Христов

image Paradise Lost не са случайна група - oт британците тръгна цяла вълна в метъла. Те винаги са експериментирали със звука си и са преминали през всякакви периоди.

По случай 20-тата годишнина на бандата момчетата издават и DVD-то "The Anatomy Of Melancholy". Ще можете да го намерите след 28 май, разпространено от Animato Music / Century Media.

Какво представлява това DVD и повече за ситуацията в бандата към днешна дата, можете да научите лично от Ник Холмс, който даде интервю специално за mp3.bg:

Здрасти Ник, как си?


Чувствам се прекрасно, благодаря!

Поводът, по който ти досаждаме, e DVD-то, което Paradise Lost ще изкара много скоро. Това ще е първият концертен албум в историята на групата, нали така?

Да, точно така е! През всички тези години така и не се стигна до live албум и мисля, че беше крайно време да го направим.

Защо обаче се наложи да чакате 20 години, все пак много банди издават такива след всяко турне?


Мисля, че нямахме време за това. През всички тези години бяхме прекалено заети в студиото, правейки нови песни и албуми. Така и не ни се отвори подходяща възможност до този момент.

Разкажи ни малко за шоуто, на което направихте записа. Беше ли с нещо по-специално или е 100% чист Paradise Lost концерт?

Общо взето избрахме готино място, където да направим концерта. Много се радваме, че шоуто беше разпродадено и стана много яко. Свирихме песни от всички периоди на бандата - включително и парчета от първия и втория албум. Гледахме да изберем песни, които знаем, че звучат много здраво на живо и като цяло може да се каже, че този албум е нещо като преглед на това, което сме сътворили през последните 20 години.

Първите албуми на бандата са доста брутални, после постепенно олеквате, за да стигнете до електронния период. Сега отново се върнахте към китарите и всеки следващ албум е по-тежък от предния. Ще затворите ли кръга с един брутален албум като Gothic (1991)?

Честно да ти кажа не знам. Не е невъзможно, но в днешно време има много банди, които правят брутална музика. Ако можем да го направим по някакъв уникален начин в стила на Paradise Lost, разбира се, че ще се заемем с тази задача. Честно казано не възнамеряваме да повтаряме нещо, нито пък да приличаме на хилядите банди, които изкарват тежки албуми. Мога да ви кажа, че следващият ни албум ще е по-тежък от последния (In Requiem 2007) или поне се надяваме да стане такъв, но това което сме си поставили за цел е, не да е тежък, а да звучи по уникален начин.

Още от Ник Холмс тук


Тагове:   метъла,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2219043
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205