Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2008 15:20 - УАУ Кайли
Автор: artdnes Категория: Музика   
Прочетен: 1237 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От: Елена Пенева
image

Едва ли някой е очаквал лошо шоу от Кайли. Това, което тя направи на стадиона вчера обаче, далеч надмина очакванията ни.

Ето предварителните цифри:  14 танцьора, 4 акробата, китарист, басист, тройна брас секция, кийбордист, барабанист и две беквокалистки, костюми на Жан-Пол Готие, хореография на Майкъл Руни, шоуто включва 6 части, в които Кайли сменя 7 костюма.

Математическата формула обаче снощи беше вкарана в действие, за да сътвори магия...

Шоуто на Кайли ни показа как го правят най-големите в шоу бизнеса – спектакълът беше най-зрелищното поп-представяне у нас – от върха на прическите, до най-малкото движение и звук – всичко беше съвършено.  

Музикалните изпълнения бяха на изключително високо ниво (на живо Кайли звучи точно толкова добре, колкото и на запис).

Звукът на доста от тях даде да се разбере, че част от албума "X" неслучайно е записван в Ибиса. Много твърд бас и корави бийтове се редуваха с фънк, латино и електро вариации, допълнени от специфичния вокал на Кайли.

Шоуто включваше песни предимно от последните два албума на изпълнителката – "X" и ‘Body Language’. Те не бяха променени до неузнаваемост, но чухме почти акапелна баладна версия на "I Believe in You", акустична версия на "All I See" и алтернативна версия на "Slow".

Кайли ни плени с изключителната си харизма – шоуто продължи около 2 часа, в които тя не си почина за повече от минута. През цялото време на сцената само с един поглед можеше да накара целия стадион да крещи до посиняване.

Освен пеенето, тя имаше сложни хореографски, почти актробатически задачи, с които ни накара да затаим дъх.

Умението за чудовищна концентрация, изключителният й усет за шоу, съчетан с  най-вероятно безкрайните репетиции се оказаха онзи фактор, който отличава добрите изпълнители от истинските поп-звезди.

Само с едно махване на ръката, с едно поклащане и обръщане на глава, тя завършваше движението на цялата група зад себе си.

Най-силните песни в шоуто, според мен, бяха споменатата Slow, която беше онази точка, която изцяло обърна първоначалното благоговение в истерично поклонение, синглите от албума "Х" - "2 Hearts","Wow" и "In My Arms", кавърът на Copacabana (заради филмовата атмосфера, чудесната хореография и историята в нея, която след трагичния си край, в последния припев беше изтанцувана наобратно до любовта, от която всичко започва).

Невероятно шоу Кайли направи и на "On a Night Like This" и "Your Disco Needs You". Не е нужно да изброявам всички песни, защото по принцип слаба нямаше.

Освен това по-голямата част от публиката ги знаеше дума по дума и се дереше с всички сила на всяка от тях (ние от екипа на Инвестор викахме най-силно и затова сега в стаята е тихо...).

И преди да съм припаднала от това възнасяне, ето още малко информация какво представляваше концертът...

Костюмите:

Като всяка легендарна поп-икона и Кайли стана вдъхновение на Готие. Типичните украси по гърдите (спомни си сутиена на Мадона) и пищните корсети с бляскава декорация бяха допълнени с класически тоалети в зависимост от темата на дадената част.

Танцьорите също бяха облечени във впечатляващи тоалети, като типичните за клиповете на Кайли каски, предпазители, или някакъв вид маски на главата, присъстваха в няколко песни.

Шоуто.

Започна с Xlectro Static (Speakerphone, Can"t Get You Out Of My Head, Ruffle My Feathers и In Your Eyes), където видяхме лилавия костюм, допълнен с футуристичен електро-звук в песните.

Cheer Squad (“Heart Beat Rock”, “Wow” и “Shocked”) пък ни представи мажоретската версия, на която секси-американски футболисти се размятаха между дългокраки танцьорки, докато ни накарат да викаме от удоволствие и да започнем да скандираме името на Кайли.

Xposed ("Like a Drug","Slow","The One" и "2 Hearts") беше най-твърдата версия. Червеният диктаторски костюм на Кайли и хореографията на "Slow", в която танцьорите лазят около нея като послушни кучета ни накара и ние да искаме да й целуваме краката, за да не ни накаже... с мълчание.

"Black versus White" беше черно бялата феерия, която започна с кавър на “On a Night Like This”, изпълнен като валс между колоните на някой дворец във Виена, които бяха прожектирани зад танцьорите в класически костюми на мултимедията.

Големите фусти обаче бяха захвърлени и по блестящи гащички в следващите парчета – “Your Disco Needs You”, “Step Back In Time”, “Love at First Sight” и “In My Arms” балетът ни върна към времената на броката над миглите и въртеливите движения на дупето.

Черно-белият жокейски костюм на Кайли пък беше сексапилната черешка върху стилната торта.

Последва спокойната част Starry Nights с баладите “Flower” и “I Believe in You”.

След нея настроението тръгна към звездите с “Copacabana” и “Spinning Around” и публиката направо избухна в следващата, финална част на “Love at First Sight” и “I Should Be So Lucky”(изпълнявана само в Букурещ и София).

Изобщо – по-добре нямаше накъде. След това шоу има много малко нагоре в шоубизнеса. Дано ни се случи..


Тагове:   Кайли,


Гласувай:
0



1. roniabg - много хубав материал!
28.05.2008 13:11
чудесно написан, с премерен точен детайл и въобще - благодарности за споделеното (при това от професионалист).

явно светът толкова се е заплеснал по зрелищното, че не го интересува дали кайли е мръднала и на йота във вокално отношение от далечния си дебют през... но хайде да не я компрометираме: тя все пак е вдъхновителка на готие.

уау! какво преклонение пред някой, който не е измислил нищо оригинално през целия си живот...

млъквам.
цитирай
2. анонимен - xHvEwExCJ
24.05.2011 20:00
Your answer was just what I neeedd. ItВ’s made my day!
цитирай
3. анонимен - OoxHjpJIz
25.05.2011 14:10
9LfwM8 <a href="http://qbpzpolboviq.com/">qbpzpolboviq</a>
цитирай
4. анонимен - ntrByiVgUqJVY
25.05.2011 20:00
KywSdf , [url=http://sriiaoifiiwi.com/]sriiaoifiiwi[/url], [link=http://zkawvqshvuzt.com/]zkawvqshvuzt[/link], http://crrthvriqdig.com/
цитирай
5. анонимен - zFuikEmmZjtru
28.05.2011 14:34
aJaRQI <a href="http://zkitccridhss.com/">zkitccridhss</a>
цитирай
6. анонимен - osTFDvaAKbRz
31.05.2011 17:26
LddxfE , [url=http://lnuayinsacjo.com/]lnuayinsacjo[/url], [link=http://dedogicprtnm.com/]dedogicprtnm[/link], http://kiwkmtpdwdkh.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2218867
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205