Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2008 16:21 - Епизод на 20 години
Автор: artdnes Категория: Музика   
Прочетен: 1021 Коментари: 0 Гласове:
0



На рок концерт ни канят група “Епизод”. Събитието е от поредицата  "Отворена сцена" на фондация "Български рок".


Мястото е Домът на културата “Средец”, което ще се напълни на 2 юни след 20.00 часа с фенове на здравите звуци.

Ветераните на рока у нас ще представят новия си албум “Старият войн”. Феновете във  Велико Търново, Търговище и Дряново вече са го чували наживо.

Иначе официалните дати започват от 1 юни. Първата дестинация е Бургас. След столицата турнето продължава в Благоевград – на  6 юни.

Ден по-късно музикантите са в  Хасково. На 13 юни гостуват на Стара Загора, 14 юни - в Казанлък, 20 юни – в Пловдив, на 21 юни – са в Пирдоп и на 28 юни е запланувано Русе.

С тези концерти “Епизод” ще отбележат серизните 20 години на сцената. Но това ще е само началото. Музикалното им шествие ще продължи до 2 юни 2009.

  И това не е всичко - заедно с билета от 5 лева всеки зрител ще получава безплатно новия компактдиск.  Три от песните в него са посветени на Кубратова България - "Кубрат", "Враг" и "Старият войн".

Пилотната песен "Кубрат" вече има заснет видеоклип с помощта на школата "Багатур". От школата помогнаха  и за снимките за художествената обложка на компактдиска, като качиха петимата от "Епизод" на коне и ги въоръжиха с макети на автентични прабългарски оръжия.

Крепостната стена, върху която са монтирани снимките на групата, са автентичните стени на Велики Преслав, заснети след концерта на "Епизод" и "Багатур" през май в  Търговище.
 
 Останалите шест песни от албума са по стихове на Иван Вазов от "Епопея на забравените" - "Раковски", "Бенковски" и "Батак", и на Христо Ботев - "Майце си", "Към брата си" и "Елегия".



Тагове:   епизод,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2219747
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205