Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2011 12:14 - Ninja Tune в България - още за Daedelus, TokiMonsta и Dj Vadim
Автор: artdnes Категория: Музика   
Прочетен: 1520 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.02.2011 12:15


На 24 февруари в Mixtape 5 ще гостува култовият лейбъл Ninja Tune, за да отбележи 20-тата си годишнина със сетове на живо на трима от артистите си - Daedelus, TokiMonsta и Dj Vadim.

Ето малко повече за тях...

Daedelus
е един от най-интересните типажи в съвременната американска музика. Нека започнем от това как изглежда - типично викторианско денди, минем през начина по-който прави музика и стигнем до начина по който я представя на живо. В ранните си години минава през различни рок, джаз и дори ска банди, но никъде неуспява да намери свобода за артистичните си импровизации.

Спонтанно решава да вземе нещата в свой ръце, опитвайки се да прави drum"n"bass, но резултатът се оказва малко по-различен, експериментален и учудващо добър, чисто нов стил. Екперименталнна, но ужасна мелодичена е музиката му, която превлича за почитатели едни от най-големите американски креативни умове на Америка като MF Doom, Prefuse 73, TTC и Erykah Badu.

Съвсем логично Ninja Tunes бързо го приобщават в талантливото си семейство от артисти. Daedelus e изключителен артист с неповторимо изпълнение на живо посредством всякакви невиждани синтезатори и семплери и е едно от безспорните попадения на 2011. Както се казва истинска храна за душата...

TokiMonsta e родена на западния бряг на Лос Анджелис и израства като несъсредоточенa ученичка по пиано, която впоследствие намира приложение на това си умение в създаването на многопластовите си звукови парчета, интелигентно комбинирайки живи инструменти, перкусии, дигитални манипулации и семпли от прашните винилни плочи на баща си. TokiMonsta, e определяна като един от най-многообещаващите артисти в средите на авангардния хип хоп и електроника. Живото и изпълнение е пропито с емоция и страст към мекия синтезаторен звук на олдскуул бийтовете. Не случайно е любимка на Maryanne Hobbs и Flying Lotus.

Роден в Русия, живеещ в Лондон, а преди това в Берлин и Ню Йорк, DJ Vadim притежава репутацията на един от най-качествените световни независими музикални продуценти. По-известен като “неуморимата нинджа”, той бележи и едни от най-големите успехи на лейбъла през изминалите 20 години. Каква музика ще представи на 24ти февруари – никой критик и “разбирач” не може да определи еднозначно, но е сигурно че ще получите душевна инжекция от качествен фънк, соул, хип хоп, дъб степ и...

От 1990 г. Ninja Tune са символ на алтернативен и качествен звук с артисти от цялото земно кълбо – Amon Tobin, Cinematic Orchestra, Coldcut, Roots Manuva, Kentaro, Bonobo, Food, Vadim, Daedelus и много други. Замисъла на организаторите е да представят целия спектър на лейбъла от двете страни на океана.



Тагове:   Ninja Tune,   daedelus,   tokimonst,   DJ Vadim,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2219891
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205