Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2011 07:50 - Българските продуценти на Mellow Night
Автор: artdnes Категория: Музика   
Прочетен: 2579 Коментари: 0 Гласове:
0



SOULSLEPT (BG)

Soulslept е артист, чиято музика има комплексно звучение. Той не спира да търси и да намира нови и непознати пространства в звука. Неговият похват при съчетаването на акустична и електронна музика e доста специфичен, а пък специалното настроениe в траковете му го правят лесно разпознаваем за феновете му. Пълната липса на строго определени стилови граници в музиката на Soulslept се усеща още при първо слушане.

http://soundcloud.com/soulslept

 

FEON (BG)

Feon е отявлен почитател на джаза и електронната музика и умело успява да съчетава двата стила в едно. Той е съорганизатор на поредицата old/nu jazz + electronic sounds.

MP3 Feon

 

BROKOLI (BG)

Brokoli е сред най-силните агенти на българската експериментална сцена, финалист в първото издание конкурса Fusion DJ Rally. Известен е с разнообразния си и винаги изненадващ репертоар. Brokoli радва ухото с музикантски сетове, включващи Jungle, IDM и Experimental, често със свирене на живо и винаги подправени с природното му усещане за публиката.

http://www.mixcloud.com/brokoli/

 

 

Algoriddim (BG)

Веселин Ценов – Algoriddim, е на 21 години и започва своята музикална кариера сравнително скоро. Въпреки това вече има изграден авторски стил, а музиката му е изпълнена с оригинални решения и интересно усещане за ритъм и хармония. Въпреки инкогнито статуса си, до момента Algoriddim има два албума, които се очакват съвсем скоро. „РИТЪМ“ е първият, почти завършен и включващ 20 парчета. В тях тежки електронни звуци се допълват с мекото звучене на акустични инструменти – китари, пиано, саксофон, тромпет, бас китари и др. В парчетата участие вземат утвърдени музиканти като Ruth, WahTony (Tri О Five), Feel (The Top Stoppers), Miro Gee, Digital Soul и др. Стиловете са Breakbeat, Dubstep, Drum & Bass, Electro Hip-Hop.

http://soundcloud.com/algoriddim

 

 

EXo (BG)

Технократът меломан EXo е забъркан в турболентния клубен ъндърграунд вече повече от 10 години. Своеобразен посланик на дъбстеп вълната в България от 2006 до днес, той е част от лейбълите HMSU и MIRIZMA и успешен експериментатор в електронната музика. EXo импровизира на живо с джембе, тарамбука и дори бийтбокс и е увлечен по неравноделните ритмични конструкции. Напоследък проявява интерес си към футуристичните превъплъщения на модерния дръм енд бейс, в стилове като Drumstep, IDB и Autonomic. Сетът му на откритата сцена на Mellow Music Festival ще е комбинация от всичко ново, което го вълнува, с присъщите за всяко ипълнение на живо експерименти, разбира се.

http://soundcloud.com/larodi/exo-joxnie-2-dub

SOUNDFORIA (BG)

Soundforia е проект на двама пловдивски диджеи, стартирал през 2006 година, с цел популяризирането на некомерсиалната електронна музика в България. Фокусът пада върху прогреса и адекватното възприятие на стилове в сферата на разчупения бийт, модулирания бас и етно дъб елементите. След старта си като промоутъри, Soundforia започват да правят музика и първото им признание е победата на Fusion DJ Rally 2010. Конкурсът на Fusion Embassy е големият тласък на сериозното им развитие като продуценти.

Още първата им изцяло авторска продукция, подготвена за ралито, влиза в сетовете на множество български и световни диджеи. Музиката им е смесица от български фолклор, източен мистицизъм и изнасилващ сърцето бас. В последните месеци техните изяви у нас и в чужбина зачестяват, а Asian Detective и Zinnat печелят статуса на откриватели и пионери на чисто нов стил – Bulgarbeat. Представят го в завършен вид на основната сцена на най-големия фестивал за балканска култура в Западна Европа – Balkan Trafik в Брюксел. Там Soundforia, в рамките на проекта Fusion Embassy All Stars, делят една сцена с имена като Бобан Маркович и Горан Брегович. Bulgarbeat-ът (за разлика от Balkanbeat, което е съчетание на сръбска, румънска и циганска музика с много брас и бързо темпо) е пътешествие през мистичния български фолклор от всички региони, миксиран с модерен ритъм и съвременни жанрове като drum’n"bass, dubstep, downtempo, broken beat и experimental. Очаквайте повеча от Soundforia на Mellow Music Festival 2011!

http://soundcloud.com/larodi/exo-joxnie-2-dub

 

CINNAMINT (BG)

Cinnamint изследва звуковото пространство между ембиънт, IDM и дълбоките измерения на техното. Представя собствени разработки и съвместни проекти на живо, както и музикалните си предпочитания под формата на диджей сет. Съосновател на Artmospheric Festival.

http://soundcloud.com/cinnamint

 

KLIMENT (BG)

 

Солопроектът на Климент Дичев се ражда след години на музикални експерименти в различните електронни жанрове – прогресив, psytrance, ембиънт, IDM, дръм енд бейс и deep minimal. Освен това той участва в редица други музикални проекти (Once Upon a Time, Samodelia, Disham), колаборирал е с продуценти и музиканти, като Елица и Стунджи, Surbahar, Moshic, Kintar, Tatva Kundalini, Micromattic, Aura Rascon и др. Също така работи като звуков инженер и композитор на музика за филми, постановки, пърформанси и рекламни спотове.

Сред световните лейбъли, за които е издавал, се нареждат – Electric Dream, Contrast, Iboga, Tribal Vision, ChillOm, Iboga Mexico, Soultribe, YSE, Absolutive и Sofa Beats. Kliment е добре познат на публиката в Европа, а именно като един от най-прогресивните и интересни проекти, идващи от България.

Уникалните му сетове на живо обединяват различни форми на музикални стилове, като транс, хаус, трайбъл и минимал и то в общата вибрация на прогресива. Звукът му е създава атмосфера и повежда тъплата на дансинга на емоционално пътешествие.

 

Riddimbox (BG)

 

Riddimbox a.k.a. It’s Personal е първият български експериментален бийтбокс-артист, който разкрива пред родната публика по-дълбоката страна на бийтбокса, или както той я нарича the soulful side. Печели трето място на Nescafe 3v1 Beatbox Battle 2008 и е вицешампион на Nescafe 3v1 Beatbox Battle 2009. Другата му голяма любов е качественият съвременен електронен звук без ограничения в темпото или стила. Той го доставя под формата на Mellow Sounds – седмично предаване, в което It’s Personal представя най-свежото и иновативно от световния клубен ъндърграунд. Вече повече от година и половина предаването се излъчва всяка сряда по Basstards Online Radio. На Mellow Music Festival 2011 It’s Personal ще представи сет – смесица от бийтбокс и топ-електроника от тази година.

http://soundcloud.com/itspersonal

MENTA SESSION / StefaK (BG)

Menta Session е некомерсиален сайт за електронна музика, който се появява през 2006 г. Първоначалната идея на сайта е да бъде архив, където се публикуват записаните радио предавания на Pafel и StefaK, предназначени за излъчване по независимо онлайн радио. Въпреки, че интернет радиото съществува кратко и през този период едва няколко предавания достигат до слушателите, сайтът не спира съществуването си, а напротив – създателите му надскачат първоначалния си замисъл и започват да го доразвиват. Радио предаванията възприемат формата на подкаст, а Pafel и StefaK постепенно споделят отговорността със свои приятели. За 4 години под шапката на Menta Session са излъчени над 150 подкаста и под различни форми са представени голям брой автори, музикални продуценти и диджеи от независимата музикална сцена у нас. През 2010 Menta Session продължава да работи като колектив от осем доброволци – продуценти, диджеи и меломани, запалени по идеята да отразяват безвъзмездно по-важните новости в музиката, случваща се както наблизо, така и надалеч. Доброволците често представят и собствената си музика. На Mellow Music Festival 2011 ще пуска StefaK.

http://soundcloud.com/stefak

http://www.mentasession.org/wp/?p=5019/

 

MENTA SESSION / Dimitroff (BG)

Камен (Dimitroff) се подвизава като DJ от близо 8 години, като за това време пуска музика в повечето софийски клубове и организира няколко резидентски партита. И въпреки, че това не е официалната му професия, подборът в сетовете му винаги е внимателен и обмислен. В момента е част от Menta Session – некомерсиален сайт за електронна музика, а като DJ може да бъде чут на резидентските партита на Swine Riddim в клуб Влайкова. Вкусовете му са доста разнообразни, но винаги се въртят околко 4Ч4 бийтове с дълбок бас. В момента е силно повлиян от UK Garage/Post-Dubstep вълната, заляла електронната ъндърграунд сцена. В този дух ще бъде и сетът му на Mellow Music Festival 2011.

Website Dimitroff

http://www.mentasession.org/wp/?p=5019/

 

YE. (BG)

ye. е български диджей, който се занимава основно с електронна музика, в момента живее във Виена, Австрия. През 2007 година получава резиденция в американското онлайн радио Frisky, където създава предаването Moonphases. Месечното шоу се утвърждава като едно от най-напредничавите в каталога на радиото, благодарение на уникалния стил, концепция и разнообразни гости. Шоуто предлага два часа специално подбрани артисти, като всеки от гостуващите диджеи допринася с музиката си за изграждането на една динамична ъндърграунд среда. уе. работи върху множество странични проекти, като ежегодното предаване New Wave of Bulgarian House DJs, което събира най-талантливите артисти от цялата страна. Организира множество партита на необичайни места из София и Виена, а музиката му достига и до Ню-Йорк като саундтрак на модно ревю.

http://www.yeahman.be//

http://www.mixcloud.com/ye/

 

ENEFTZE (BG)

Mузиката на Eneftze включва всичко, което, както той казва, търси, но не намира в чуждата. Според него той доставя на хората позитивни емоции и спокойствие. Стилово неговата музика може да се опише като смесица от брейк бийт, електроника, експериментален дръм енд бейс и ембиънт.

http://soundcloud.com/outman

 

ZAREVO (BG)

Zarevo е проект на звуковия инженер Светозар Шенков. Непрекъснато еволюиращата му в последната година музика е богат, мелодичен и ритмичен IDM.

http://soundcloud.com/zarevo

 

KENOBI (BG)

Цветан Василев – Kenobi, се занимава с организиране на партита от далечната 1996 година, а от 1998 пуска в стиловете брейкбийт и дръм енд бейс. През 2007-а година заедно с HarryUp, Crash и Kickon основават Breakalicious Crew, въпреки, че първото им брейкбийт парти в България се осъществява 9 години по-рано. Оттогава ентусиазираният колектив е довел у нас едни от най-известните имена на този стил – A.Skillz (UK), Wardian (Spain), MKM&GBX (Brazil), Stanton Warriors (UK), Aquasky (UK), DeeKline (UK), Wizard(UK), Ed Solo(UK), Lady Waks (Ru) и още много други.

 

OFFTAKT (BG)

Offtakt е музикален и аудио дизайн проект, сформиран тази година от Мартин Луканов и Марио Балабанов. Цветните им звукови картини са наситени с дълбоки атмосфери, уловени от самите тях и вплетени в нещо повече от поредния експериментален проект. Музиката им борави с грижливо дигитализирани изразни средства, почерпени от живата среда.

http://soundcloud.com/offtakt

 

HIBRID (BG)

Hibrid прави бийтове от 2007 година, има съвместно издание с Parallel Concept за Svetlana Industries, a в последните месеци е забелязан от едни от най-интересните и разчупени независими платформи за експериментален електронен хип хоп – Mad Hop (mad-hop.com) и Monday Jazz (mondayjazz.com). Първите издават в дигитален формат неговия трак My World а вторите му поръчват микс, който можете да чуете тук. Mellow Music Festival 2011 предоставя на HIBRID уникалната възможност да направи своя дебют на живо и то на родна сцена.

http://soundcloud.com/hibrid88

 

PARALLEL CONCEPT (BG)

Parallel Concept e free beatmaker и звуков експериментатор. Любомир Лаковски e aртист на прогресивния сръбски лейбъл Svetlana Industries, заедно с миналогодишния хедлайнер на Mellow Music Festival – българското музикално дуо 1000names. Той e привлечен от нестабилния ритъм, oт несъвършения и нетрадиционен звук. На Mellow Music Festival 2011 Prallel Concept ще представи аудиовизуален концептуален сет, съдържащ както негова авторска музика, така и друга музика.

„Първото си парче направих, като записах един постоянен бръм от късо съединение, след което пуснах записа на уокмен без вратичка и с пръст натисках колелцата, задвижващи ролката на касетката. По този начин забавях въртенето и сменях честотата на звука “.

Последното му издание e за независимата платформа за експериментален хип хоп mad-hop.com.

http://mad-hop.bandcamp.com/track/parallel-concept-back-into-the-atmosphere



Тагове:   mellow night,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2218469
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205