Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2008 18:13 - Нинджа хип-хоп за напреднали - видео от партито на Coldcut
Автор: artdnes Категория: Музика   
Прочетен: 669 Коментари: 0 Гласове:
0



От: Елена Пеневa

Откакто грамофонът официално е признат като музикален инструмент, никой не гледа на човека зад пулта като на притурка, докато побеснеят MC-тата. На 10 май обаче у нас дойдоха толкова значими DJ-и, че спокойно можеха да минат и без MC.

Разбира се, става дума за Coldcut, които направиха адски силно шоу. Започнаха към 2.00 часа, след чудесната подгрявка на българските DJ-и Funkusion и Stoyan от "Магретеа".

Не бяхa в оригиналния си състав – заедно с Matt Black, вместо другия член - Jonathan More, беше индийският скреч-DJ Raj Pannu. 

С тях имаше и VJ – задължителна част от сетовете им, който чрез система за “visual scratch” правеше шоуто им мултимедийна атракция (системата е следната: пускат музиката заедно с клипа и когато правят скреч, двете се мърдат напред-назад едновременно).

Всичко това беше допълнено и от MC - Juice Aleem от Big Dada, който в самото начало заби жесток фрийстайл и накара пълния клуб да крещи от удоволствие на няколко места.

Освен умения в свободния стил, той показа особен начин на рапиране, като сменяше темпото, паралелно с бийта на DJ-ите  и в синхрон с това, дори римите и начинът му на рапиране ставаха различни.

Виж част от партито:


Неслучайно феновете на партито изглеждаха доста ентусиазирани почти до края – в събота бях сред една от най-енергичните и весели публики, каквито, вярвам, само наистина добрите артисти заслужават.

Очевидно Coldcut са сред тях – извикаха ги 3 пъти на бис, като втория път (традиционно за Ninja Tune артистите) чухме “Killing In The Name Of” на Rage Against Тhe Machinе, която буквално ме размаза. И направи мазало, защото едва ли точно Ескейп е виждал такова пого, ха-ха.

Иначе в страхотния сет последователността на песните беше определена от идеята за музикално пътуване във времето.

Така започнахме с равен бийт и споменатия фрийстайл, продължихме с Джими Хендрикс и още няколко рок-легенди, минахме към олд-скула на RUN-DMC (“Beats To The Rhyme”), 2 Pac, Krs One (“Sound of tha Police”), House of Pain (“Jump”), Coldcut и Roots Manuva (“True Skool”) и парчето, с което Coldcut изгряват на световната хип-хоп сцена - “Paid In Full” на Eric B. и Rakim (можете да видите част от тях във видеото).

Разбира се, имаше и още много други. Публиката особено се изкефи на скреч-речта на Джордж Буш, подкрепена от провокативна мултмедия в стила на филмите на Майкъл Мур.

След последния трак Coldcut се разделиха, а най-запалените сред феновете останаха, за да видят забавен DJ-батъл.

Аз се прибрах. Толкоз.



Тагове:   нинджа,   напреднали,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: artdnes
Категория: Изкуство
Прочетен: 2212290
Постинги: 742
Коментари: 2626
Гласове: 2205